Şile'den ev almak isteyen turistleri dolandırdılar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-30-2010 (14:07)   Son Mesaj: 09-30-2010 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    09-30-2010

    Şile'den ev almak isteyen turistleri dolandırdılar

    Şile'den ev almak isteyen turistleri dolandırdılar


    Türkiye'ye geldiklerinde tatillerini geçirmek amacıyla Şile'de bir yazlık villa almaya çalışan Irene ve Lorenz Kreuzer çifti, villaların inşaatını yürüten kooperatifin başkanı olduğunu söyleyen müteahhit tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Avusturyalı çiftin avukatı Çiğdem Okumuş tarafından Kartal Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, Avusturya vatandaşı oldukları ve o ülkede yaşadıkları anlatılan Irene ve Lorenz Kreuzer'in, yanlarında çalışan Türk işçilerle aralarındaki güzel diyalog sonucunda zaman zaman tatil için Türkiye'ye geldikleri belirtildi.
    Kreuzer çiftinin, 2004-2005 yıllarında tatil için Türkiye'de bulundukları sırada, Maltepe merkezli inşaat şirketi bulunan Sadık D. ile tanıştıkları anlatılan dilekçede, Sadık D'nin kendisini yazlık villa inşaatı gerçekleştiren Şile'deki bir yapı kooperatifinin başkanı olarak tanıttığı ve Avusturyalı çiftin, villa alabilmek için bu kişiye bir kısmı elden olmak üzere bugüne kadar toplam 85 bin 700 avro verdiği kaydedildi.

    Çiftin bir süre sonra, Sadık D'nin kooperatife sadece 29 bin 900 TL ödeme yaptığını öğrendiği belirtilen dilekçede, ancak bu paranın bir kısmının da şüpheli tarafından Lorenz Kreuzer'in imzası taklit edilerek hazırlanan senetlerle ödendiğinin anlaşıldığı ileri sürüldü.

    Kreuzer çiftinin, kooperatife, faiziyle birlikte 87 bin 700 TL borcu olduğunun görüldüğüne yer verilen dilekçede, ''şüphelinin hileli davranışlarla Kreuzer çiftinin iradesini fesada uğratıp kooperatife üye olmasını sağladığı, kooperatif ödemelerini kendi şahsına yaptırarak çiftin parasını alarak mağdur ettiği'' iddia edildi.

    Şüphelinin bu şekilde ''nitelikli dolandırıcılık'' ve ''evrakta sahtecilik'' suçlarını işlediği öne sürülen dilekçede, Sadık D. hakkında kamu davası açılarak cezalandırılması talep edildi.

    ''TÜRKİYE'YE TEKRAR TEKRAR GELMEK İSTİYORUZ''

    Suç duyurusu kapsamında soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren Irene Kreuzer, avukatı Çiğdem Okumuş ile basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'yi çok sevdiklerini belirterek, ''Bu olaylar üzerine eşim birkaç kez kalp krizi geçirdi. Paramızı almak, yazlık evimize sahip olmak ve Türkiye'ye yaz aylarında tekrar tekrar gelmek istiyoruz'' dedi.

    Lorenz Kreuzer de her milletin iyisinin ve kötüsünün var olduğunu ifade ederek, Türkiye'yi sevdiklerini, misafirperverliklerinden ve kültüründen etkilendiklerini söyledi.

    Kreuzer, şüpheliye ödedikleri paraları alarak kooperatifin borcunu kapatıp, yazlık evlerine sahip olmayı istediklerini dile getirdi.




    Şile'den ev almak isteyen turistleri dolandırdılar Yorumları