Teğmen Çelebi'nin çapraz sorgusu devam ediyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-30-2010 (10:57)   Son Mesaj: 09-30-2010 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 397  

    09-30-2010

    Teğmen Çelebi'nin çapraz sorgusu devam ediyor

    Teğmen Çelebi'nin çapraz sorgusu devam ediyor


    Ergenekon davasında iddia edilen örgütün ara yöneticisi olduğu ileri sürülen Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin çapraz sorgusuna devam ediliyor.

    Savcı Nihat Taşkın, sanık Çelebi'nin 'İddianamede, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olan her şey suç olarak gösterilmiş' iddiasının asılsız olduğunu belirterek "Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçtiği her şey suç olarak görülmedi. Bu anlatımlarınıza son verin." uyarısında bulundu.
    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Ergenekon davasına tutuklu sanıklarından Başkent Üniversitesi kurucusu ve eski rektörü Mehmet Haberal, İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu, Tuğgeneral Levent Ersöz, İbrahim Özcan,Oğuz Bulut, Taylan Özgür Kırmızı, Muzaffer Öztürk ve Mustafa Dönmez katılmadı. Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 18 tutuklu sanığın hazır bulunduğu duruşmada, Salı günü çapraz sorgusu yarım kalan tutuklu sanık Mehmet Ali Çelebi, sanık kürsüsüne çağrıldı.

    Çapraz sorguya başlanmadan önce Savcı Nihat Taşkın, sanık Mehmet Ali Çelebi'ye, "Savunmanızda Atatürk'ün sözleri, devrimleri ve ilkelerinin suç olarak görüldüğünden bahsettiniz" dedi. Çelebi de bunların iddianame ve eklerine konulduğu için suç olarak görüldüğünü ifade ederek, iddia makamı tarafından Atatürk ile ilgili olan her şeyin suç olarak sayıldığını ileri sürdü. Savcı Taşkın da, lobi, devletin yeniden yapılanması gibi "Ergenekon" belgelerinde Atatürk ile ilgili resimlere, yazılara yer verildiğini, Cumhuriyet'in kurulmasıyla ilgili bir başlık altında ise sızma stratejilerinden söz edildiğini dile getirerek, "Bunların bu şekilde olması meşru olduğu sonucunu çıkarmıyor. Zaten bunları kabul eden de yok. Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçtiği her şey suç olarak görülmedi. Bu anlatımlarınıza son verin. Altı çizildiğinde bundan böyle bir sonuç çıkmaz." dedi.

    Ardından da Taşkın'ın sorularıyla sanık Çelebi'nin çapraz sorgusuna kaldığı yerden devam edildi.




    Teğmen Çelebi'nin çapraz sorgusu devam ediyor Yorumları