Sarp Sınır Kapısı'nda kaçak sigara ve et   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-30-2010 (00:06)   Son Mesaj: 09-30-2010 (00:06)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

    09-30-2010

    Sarp Sınır Kapısı'nda kaçak sigara ve et

    Sarp Sınır Kapısı'nda kaçak sigara ve et


    Sarp sınır kapısında yabancı uyruklu 3 kişi, 240 kilogram kaçak etle yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yaparken yakalandı.

    Türkiye'nin en hareketli, sınır kapıları arasında gösterilen Sarp Sınır Kapısı'nda denetim yapan Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 21-26 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılan kontrollerde 5 bin 110 paket kaçak sigara ile 240 kilogram et ele geçirildi. Aynı tarihler arasında ayrıca yabancı uyruklu üç kişi de yurda kaçak girmeye çalışırken gözaltına alındı.
    Hopa Gümrükler Başmüdürü Hilmi Türkoğlu, Sarp sınır kapısında 24 saat esasına dayalı kontrollerin aralıksız devam ettiğini ve edeceğini söyledi. Türkoğlu, hiç kimsenin kaynağı belirsiz ve kayıt dışı yollardan kaçakçılık yapmasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini, bu konuda Sarp Sınır Kapısı'nda görevli tüm personelin görev sorumluluk bilinci içinde çalıştıklarını kaydetti. Türkoğlu "Sarp sınır kapısı bizim gözbebeğimizdir. Bir taraftan ülkemize gelen her araca ve her insana potansiyel suçlu gözüyle bakmamız mümkün değildir. Ekiplerimiz şüpheli gördükleri araçlarda ve şahıslar üzerinde yasaların bizlere verdiği kriterler çerçevesinde kontrol ve aramalarımızı yapıyoruz. Son günlerde yoğunlaşan sigara kaçakçılığına karşı Sarp Sınır Kapısı'nda yoğun bir güvenlik önlemi uygulaması dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir." dedi.





    Sarp Sınır Kapısı'nda kaçak sigara ve et Yorumları