ABD'den 2 bin düve getirildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-29-2010 (21:23)   Son Mesaj: 09-29-2010 (21:23)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    09-29-2010

    ABD'den 2 bin düve getirildi

    ABD'den 2 bin düve getirildi


    Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), ülkedeki hayvan varlığının kalitesini artırmak için ABD'den ithal ettiği Holstein cinsi 2 bin düve Türkiye’ye getirildi.

    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, tarım ve tarıma dayalı sanayinin ihtiyacı olan temel mal ve hizmetleri üretmek amacıyla oluşturulan TİGEM'in en önemli faaliyet konularından birisinin de damızlık hayvan tedariki olduğu ifade edildi.
    TİGEM'in söz konusu damızlık hayvan tedarikini öncelikle kendi kaynaklarından karşıladığı, yeterli olmadığı durumlarda ithalat yoluna gittiğine işaret edilen açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca uygulanan hayvancılık destekleri sonucu kuruma yapılan damızlık taleplerinin had safhaya ulaştığı belirtildi. Açıklamada, hem bu talepleri karşılayabilmek hem de ülkenin sığırlarının genetik seviyelerinin yükseltilmesi amacıyla ABD'den hastalıklardan ari kaliteli damızlık düve ithalatı yapıldığı bildirildi.

    TİGEM tarafından ilk etapta S. Alaca (Holstein) ırkı 4 bin baş düve ithalatının programlandığı, bunlardan 2 bin başın işletmelere getirildiği belirtilen açıklamada, ABD"den yapılan özenli seçim ve karantina sonucu Türkiye"ye gelen düveler işletmelerde karantina ve adaptasyon sürecini tamamladıktan sonra yetiştiricilere bakanlığın tebliğleri doğrultusunda dağıtılacağı kaydedildi.

    Açıklamada ayrıca bakanlığın, TİGEM"in sahip olduğu imkanları devreye sokarak, damızlık ihtiyacının karşılanması ve üretimin arttırılması için gereken her türlü önlemi almayı sürdüreceği de ifade edildi.




    ABD'den 2 bin düve getirildi Yorumları