Topçu'dan Avcı'nın tutuklanmasına tepki   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-29-2010 (13:38)   Son Mesaj: 09-29-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

09-29-2010

Topçu'dan Avcı'nın tutuklanmasına tepki

Topçu'dan Avcı'nın tutuklanmasına tepki

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Hanefi Avcı'nın tutuklanmasına ilişkin olarak ''(Ayın 30'unda önemli açıklamalarda bulunacağım) diyen birinin iki gün önceden derdest edilmesini tahammülsüzlük olarak görüyorum'' dedi.

Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Bülent Perut ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri BBP Genel Başkanı Topçu'yu ziyaret etti.
    Görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topçu, Hanefi Avcı'nın tutuklanmasına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

''(Ayın 30'unda önemli açıklamalarda bulunacağım) diyen birinin iki gün önceden derdest edilmesini tahammülsüzlük olarak görüyorum. Tahammül etmeliyiz, itidalli olmalıyız. Bunu tavsiye ediyorum. İstihbaratta, emniyette önemli görevlerde bulunmuş birine neden böyle bir şey yapıldı, anlamış değilim. Yargıya intikal etmiş bir konu, bundan sonra yargıyı ilgilendiren bir konu. Yargı bunu ivedilikle sonuçlandırmalı. Adalet gecikmemeli. Geciken adalet, adalet değildir. Çok tuhaf işler oluyor. 'JİTEM'i ben kurdum. Gelin ifademi alın' diyor ama gelip ifade alan yok. Şu anda görünen odur ki sevk ve idarede bir sıkıntı var. Bu sıkıntının bir an önce ivedilikle sonuçlanması gerekir. Yargılanma süreçlerinin hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor.''

Askerlik süresinin kısaltılması ilişkin bir soruyu yanıtlayan Topçu, ''Askerlik iç güvenlikte olmamalı, sınırda olmalıdır. Bununla ilgili olarak mobilize birliklerin oluşturulması gerekir. Yani asker mobil olmalı. Hantal, iyi donatılmamış binlerce asker yerine, iyi donatılmış, modernize, mobil ordunun olmasını istiyoruz. Her Türk vatandaşının en az 3 ay asker ocağı ile tanışmasını istiyoruz ve yedek subaylığın yeniden oluşturulmasında yarar var'' dedi.

Topçu, ''okul boykotu''na ilişkin bir soru üzerine, ''Sorunun güvenlik, özgürlük ve refah üçgeninde çözümleneceğine inanıyoruz. Sivil itaatsizlik konusunun üzerinde ilgililerin durması lazım. Bu sorun üzerinde çok boyutlu düşünülerek çözüm bulunulması gerekir. Bu arada, hükümetin Atlantik ötesi ve komşularla yapmış olduğu görüşmelere ilişkin olarak siyasi partileri bilgilendirmesini istiyoruz'' dedi.

Topçu, ''CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununa ilişkin gündeme getirdiği uzlaşma konusunda ne düşünüyorsunuz?'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

''YÖK Kanunu'nun değişmesini istemiştim, bu Anayasa görüşmeleri öncesinde. Orada katsayı ve kılık kıyafet özgürlüğünden dolayı öğrencilerimize uygulanan çağ dışı ideolojik bir anlayış var. BBP olarak biz bunun vicdan hürriyeti olarak algılanmasından yanayız. Bu bir insan hakkıdır. Bu çerçeveden bakılmasından yanayız. Temel hak ve özgürlükler çerçevesinde çözülmesi gereken bir konu. Üniversite kapılarında, kamu kapılarında çağ dışı, ideolojik, bağnaz bir anlayışla çaputla, bezle uğraşmak devletin ve kamunun işi olmamalı. Bu konuda STK'lar, siyasi partiler, toplumun kanaat önderleri, yani toplumun geniş mutabakatı ile çözülmesi gerektiğine inandığım bir konu. CHP'nin bu anlamda geldiği nokta bizi sevindirdi.''

Topçu, görüşme öncesi yaptığı açıklamada BBP'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun özel güvenlikçilerin özlük haklarını düzenleyen yasa teklifi hazırladığını anımsatarak, parti olarak bu konunun takipçisi olduklarını kaydetti. Topçu, Hükümet'e ve Meclis'te grubu bulunan partilere çağrıda bulunarak bu sorunun yeni yasama yılında bir an önce halledilmesini istedi.

Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Bülent Perut da 300 bin aktif özel güvenlikçinin bulunduğuna dikkati çekerek, bunların özlük hakları, eğitim, özel güvenlik harçları ve kimliklerin 5 yılda bir yenilenmesi gibi bir çok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Perut, ilgili yasanın yeniden düzenlenmesini istedi.

Topçu'dan Avcı'nın tutuklanmasına tepki Yorumları