Cindoruk: Yazarı mı tutuklandı Kitabı mı?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-29-2010 (13:34)   Son Mesaj: 09-29-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    09-29-2010

    Cindoruk: Yazarı mı tutuklandı Kitabı mı?

    Cindoruk: Yazarı mı tutuklandı Kitabı mı?


    DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 'Bir ülkede bir kitap yazdı diye bir insan tutuklanıyorsa, orada adalet duygusuyla ilgili kuşkumuz vardır, acaba o kitabın yazarı mı tutuklanmıştır, kitap mı tutuklanmıştır?'' dedi.

    Cindoruk, parti genel merkezinde İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir ve beraberindekileri kabul etti.
    Hüsamettin Cindoruk, kabulde yaptığı ''İnsani değerlerin tümünü kapsayan adalet yoksa, o değerlerin tartışılması, o değerlerden medet uyulması, yayılması olası değildir'' görüşünü dile getirdi.

    Hem hukukçu hem siyasetçi olarak adalete önem verdiğini belirten Cindoruk, şöyle konuştu:

    ''Bir çizgi de çizmek istiyorum; bir ülkede bir kitap yazdı diye bir insan tutuklanıyorsa orada adalet duygusuyla ilgili kuşkumuz vardır. Acaba o kitabın yazarı mı tutuklanmıştır, kitap mı tutuklanmıştır?

    En önemli insani değerlerden biri; yayın hakkı, fikirlerin yayılması hakkı, insanın düşüncelerini söyleme hakkıdır. Adalette kuşku yaratacak her davranış hem insani değerleri önemli ölçüde rencide eder, incitir hem de demokrasiye güveni sarsar. Bir ülkede adalete güven yoksa demokrasi işlemez.

    Herkesin yapması gereken adaleti tarafsız, bağımsız, güvenilir ve koruyucu niteliğiyle yaşatmaktır.''

    Cindoruk, ayrıca DP'nin ve CHP'nin de tarihinde hataları olabileceğini ancak temel değerlerinin demokratik, laik cumhuriyet olduğunu ifade etti ve partisinin en çok başarılı olduğu alanın; cumhuriyetin değerlerini, milli değerleri bir insani değer olarak kabul edip içinde yaşaması, yaşatması ve koruması olduğunu bildirdi.




    Cindoruk: Yazarı mı tutuklandı Kitabı mı? Yorumları