TEB'den Pakistan'a 650 bin TL'lik ilaç yardımı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-29-2010 (10:56)   Son Mesaj: 09-29-2010 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 582  

    09-29-2010

    TEB'den Pakistan'a 650 bin TL'lik ilaç yardımı

    TEB'den Pakistan'a 650 bin TL'lik ilaç yardımı


    Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Özgür Özel, Pakistan halkına destek olmak amacıyla başlatılan kampanyada 650 bin TL değerinde ilaç yardımı yapıldığını bildirdi.

    Özel, yaptığı açıklamada, TEB olarak milyonlarca Pakistanlıyı evsiz bırakan, binlercesini ölüme, yüz binlercesini ise sağlıksızlığa mahkum eden sel felaketinin ardından Pakistan halkına destek olmak amacıyla başlattıkları kampanyada 650 bin TL değerinde ilaç yardımı yapıldığı belirtti. Eczacıların gönderdikleri ve TEB'in havuzunda biriken yardımların Türk Kızılayı'na teslim edildiğini ifade eden Özel, şunları kaydetti:
    ''Daha önce pek çok bölge eczacı odamız ve eczacı kooperatiflerimiz Pakistan halkının yaralarını sarmak ve acil ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için gerek ilaç gerek para yardımında bulunmuşlardı. Biz de TEB olarak, Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlattık ve eczacılarımızın duyarlılığıyla kısa sürede azımsanmayacak miktarda yardım toplandı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından bölgedeki ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak saptanan ilaçlar Pakistan'daki felaketzede kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı'nın tırlarıyla yola çıktı.

    Kampanyamız boyunca yardımlarını esirgemeyen duyarlı eczacılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor, gönderilen ilaçların bölgedeki acıların durdurulmasına bir nebze olsun katkı sağlamasını ve uluslararası kamuoyunun Pakistan halkının acısını dindirmek, sağlıklı koşullara kavuşmasını sağlamak için daha hızlı ve daha çok yardım göndermesini ümit ediyoruz.''




    TEB'den Pakistan'a 650 bin TL'lik ilaç yardımı Yorumları