Kanser olan Allahsız yazar duaya güldü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-29-2010 (07:21)   Son Mesaj: 09-29-2010 (07:21)    Cevap: 0    Gösterim: 661  

    09-29-2010

    Kanser olan Allahsız yazar duaya güldü

    Kanser olan Allahsız yazar duaya güldü


    ‘Tanrı Büyük Değildir’ kitabıyla dindarları öfkeden çıldırtan ateist yazar Christopher Hitchens, kendisi için dua edenlere 'ne için?' diye soruyor ve kendisi için dua günü ilan edenlere 'gökyüzünü kirletmeyin' diyor

    Milliyet Yazarı Mehveş Evin'in köşe yazısında yer alan bilgilere göre, yıllardır Vanity Fair dergisinde yazmayı sürdüren ve özellikle "Tanrı Büyük Değildir" kitabıyla dindarları öfkeden çıldırtan Christopher Hitchens kanser hastalığına yakalandı.
    Amansbız hastalığı hızla ilerleyen yazar, din adamlarının "Allah seni de kurtarsın" duaları ile "Cehennemde yanasın inşallah" diyenlerin arasında kalınca "Cevabı olmayan dualar" başlığıyla kaleme aldığı yazısında Tanrı'ya iman etmeye niyeti olmadığını açıkça gözler önüne sermiş.

    Mehveş Evin'in "Allahsız gazeteci kansere yakalanınca" baylığıyla verdiği habere göre, Vanity Fair"in son sayısında Hitchens, 20 Eylül"ün kendisine dua günü ilan edildiğini duyunca, "Manasız haykırışlarınızla sağır gökyüzünü boşuna rahatsız etmeyin. Tabii, bu sizi iyi hissettirecekse ayrı" diye yazmış.

    11 Eylül sonrası Irak işgalinin en ateşli savunucularından olan Hitchens, ölümcül bir hastalığa yakalandıktan sonra insanın kendini ve sevdiklerini ölüme hazırlamanın epey bir zamanını aldığını yazmış son yazısında: "İlginç bir şekilde aynı anda hayatta kalabilme işiyle had safhada ilgileniyorsunuz. Sabah avukatlar, öğlen doktorlarla görüşmek, her zamankinden daha fazla yaşamakla ilgilenmeniz demek. Aynısı benim için dua edenler için de geçerli. Benim son anda "ışığı görmemi" isteyen Katolik, Protestan hatta Müslümanlar var. Hani birini seçsem öteki alınacak. Benim için dua ettiklerini söyleyenlere şöyle diyorum: Ne için?" ifadelerini kaleme almış.

    Hitchens, gırtlak kanserine yakalanmasını "Tanrı"nın bir cezası" olarak yorumlayanlara ters cevaplarını sıralıyor: "Sakın yaşam biçimim dolayısıyla gırtlak kanserine yakalanmış olmayayım. Hem başka cezalandıracak organlarım da var!"

    Kendi ifadesiyle "Bir katırı öldürebilecek kadar" çok alkol ve sigara tüketen, çılgınca yaşayan biri olan yazar neden böyle yapıyor diye sormaya gerek yok.

    Eviş'in yorumu net: Hitchens"ın ateistliği de bir nevi din olmuş. Ölene kadar ateist kalmakta kararlı bir insanla uğraşmanın ne manası var?

    (Haber 7)

    Habere konu olan köşe yazısına bu linki kullanarak ulaşabilirsiniz




    Kanser olan Allahsız yazar duaya güldü Yorumları