Çelebi: Kimsenin emri altına girmedim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-28-2010 (16:56)   Son Mesaj: 09-28-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    09-28-2010

    Çelebi: Kimsenin emri altına girmedim

    Çelebi: Kimsenin emri altına girmedim


    İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Kara Pilot Teğmen Mehmet Ali Çelebi, savunmasını tamamlayarak, ''Ben Türk Silahlı Kuvvetleri dışında hiç kimseyle herhangi bir emir komuta zinciri içerisine girmedim, girmeyeceğim de'' dedi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan Çelebi, kendisinde bulunan askeri okulda okuyan öğrencilerin yer aldığı listedeki kişilerin, Kara Harp Okulunda okuyan sonra da Hava Harp Okuluna geçmek isteyen, ancak başarılı olamayınca sistemin değişmesi nedeniyle Kara Harp Okuluna da geri dönemeyenler olduğunu söyledi.
    Çelebi, ''Bu çocukların pilot, subay olma hayalleri bitiyor. İnsanları, dışarıda orduya karşı körüklüyorlar ya. Ordunun gülen yüzü olmak için bu kişilerle konuşmak amacıyla listeyi aldım. Ancak kimseyi aramadım. Örgüt üyeleri olsalar onlarla görüşmem çıkardı'' dedi.

    ''İnsanlık ve adalet adına, bütün şüphelerden arınana dek sorgulayın beni'' diye konuşan Çelebi, ''Benim gördüğüm saf hakikati, suçsuz olduğum hakikatini siz de görene dek sorgulayın beni'' diye konuştu.

    Mahkemenin hakikatin bütün ağırlığını yüklenerek adaleti daha fazla vakit kaybetmeksizin ortaya çıkarması gerektiğini ifade eden Çelebi, iddianamede, doğrulardan uzak iddialarla kendisi için hayali bir yöneticilik yaratıldığını savundu.

    İddianameye yönelik eleştirilerde bulunan Çelebi, ''Hiçbir belgeye, sahici bilgiye, gerçek tanıklığa ve somut durumlara sahip olmadan ortaya atılan suçlamalar büyük bir insafsızlığın, gerçeksizliğin, özensizliğin ve hukuksuzluğun eseridir'' dedi.

    Mehmet Ali Çelebi, iddianameye göre, insanın coşkulanması, öfkelenmesi, hiç kimseye ama hiç kimseye zarar ve ziyan vermeksizin, hiçbir hukuksuzluğa neden olmadan gençlikten gelen coşkuyla haykırması ve fikirlerini paylaşmasının suç olduğunu ileri sürdü.

    -TERÖRİST YAFTASI-

    ''Ben Türk Silahlı Kuvvetleri dışında hiç kimseyle herhangi bir emir komuta zinciri içerisine girmedim, girmeyeceğim de. Askerlik yeminimden asla ayrılmadım, asla ayrılmayacağım'' şeklinde konuşan Çelebi, şöyle devam etti:

    ''Bu iddianame, Atatürk'e layık olmaya çalışan gençliğe kötü gözle bakabilir. Hiçbir şey, ama hiçbir şey terörle mücadele ederken bize terörist yaftası yapıştırılmaya çalışılmasından daha ağır gelemezdi. Bunu şiddetle ve esefle reddediyorum. Büyük çoğunluğunu hayatım boyunca tanımadığım, burada tanıştığım insanların oluşturduğu bu sahte örgütün sahte görüntüsü elbet bir gün yok olacaktır. Ben bu iddianamede anlatılan kişi değilim, ben bu iddianamede iddia edilen o hayali örgütün hiçbir yerinde değilim. Benim hiçbir yerin sorumlusu olmak gibi bir görevim asla olmadı. O yüzden şahsım adına zaten benim olan tertemiz özgürlüğü talep ediyorum. Sizden görevime layıkıyla geri dönebilmek için suçsuzluğumu talep ediyorum. Türk milleti adına, vermekle mükellef olduğunuz adaleti talep ediyorum.''

    Duruşmada, Çelebi'nin savunmasını tamamlamasının ardından daha önce alınan ifadeleri okunuyor.




    Çelebi: Kimsenin emri altına girmedim Yorumları