Kürtçe yüksek lisansa rekor başvuru   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-28-2010 (16:51)   Son Mesaj: 09-28-2010 (16:51)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    09-28-2010

    Kürtçe yüksek lisansa rekor başvuru

    Kürtçe yüksek lisansa rekor başvuru


    Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalına, Kürtçenin Kurmancı ve Zazaca lehçelerinde yüksek lisans yapmak için 235 kişinin başvurduğunu bildirdi.

    Prof. Dr. Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalına Kürtçenin Kurmancı ve Zazaca lehçelerinde ilk kez 20 yüksek lisans öğrencisi alınacağını belirterek, bunun için 235 başvuru yapıldığını belirtti. Bu kişilere yarın mülakat yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. Yıldırım, ''Kürt dili için akademisyen sorunu giderildi. Mülakat sonucu 20 asil ve 20 yedek alacağız. Yüksek lisans programında vereceğimiz dersler Kurmancı ve Zazaca olacak. Yani her iki lehçe de burada kendine yer bulacak. Süryanice ve Arapça bölümleri için ise gelecek yıl öğrenci almayı planlıyoruz. Ekimin ilk haftasında derslere başlayacağız'' dedi.
    Yıldırım, öğrenci alımlarının şubat döneminde de devam edeceğini ve mezun olacak öğrencilerin başka üniversitelerde açılabilecek Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde ihtiyaç duyulan alanlarda rahatlıkla iş imkanı bulabileceklerini sözlerine ekledi.




    Kürtçe yüksek lisansa rekor başvuru Yorumları