Faruk Çelik:Arif Sağ Alevilere ihanet etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-28-2010 (15:38)   Son Mesaj: 09-28-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 628  

    09-28-2010

    Faruk Çelik:Arif Sağ Alevilere ihanet etti

    Faruk Çelik:Arif Sağ Alevilere ihanet etti


    Alevi açılımı paketini açıklayacak olan Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Çelik, Alevi önderlerinin bu konudaki sözlerine sert bir dille tepki gösterdi. Çelik,
    'Çalıştaylara ajan olarak katıldım' diyen Arif Sağ'ı da ağır eleştirdi.


    Nuray Babacan'ın haberi

    "Alevilerin 1000 yıllık tarihi süreçten kaynaklanan korkuları yenmeleri için çalışma başlatan biziz" diyen Bakan Çelik, açılımı "Sözde Alevi dedelerinin" engellediğini savundu.
    Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Referandum tartışmalarına kurban etmek istemedik" dediği Alevi açılımı paketini ekim ayında açacak. Çelik, açılımı "Sözde Alevi dedelerinin" engellediğini savundu. Hükümet, Alevi açılımı konusunda yaptığı çalışmaları tamamladı. Alınacak kararlar bir ay içinde kamuoyuna duyurulacak. Cemevlerinin statüsünü, Mezhepler Genel Müdürlüğü kurulmasını, ders kitaplarında Alevilere ayrılacak bölümle ilgili kararları, Başbakan Tayyip Erdoğan açıklayacak.

    Çelik, Alevi tabanın 1000 yıllık korkularının faturasını Ak Parti"ye çıkarmak isteyenler olduğunu belirterek, Alevi önderlerinin açılımla ilgili yaptıkları açıklamaları sert dille eleştirdi. Çelik, şunları söyledi:

    Korkularının nedeni biz değiliz

    - Alevilerin 1000 yıllık tarihi süreçten kaynaklanan korkuları yenmeleri için çalışma başlatan biziz. Biz tam tersine bu korkuları ortadan kaldırmak için yola çıktık. Dostluğu ve kaynaşmayı yaratmak için çalıştaylar yaptık.
    - Anadolu"da inancını yaşayan dedelerden sözetmiyorum, sözde dedeler açılımı engelliyor. Başbakan"ın sözleri yanlış anlaşıldı. Sözde dedeler, yargıyı tanzim etmeye çalışırsa, bunu ön plana çıkarıyorlarsa, son derece yanlıştır. Bir müftünün yargıyı tanzim etmeye çalışması ne kadar yanlışsa, bu da o kadar yanlıştır. Başbakan bunu söyledi.

    Arif Sağ, tabana ihanet etti

    - Alevi taban, başlattığımız sürece, samimiyetle katılmıştır. Onlar bizim samimiyetimize yürekten inanıyor. Ama Alevi önder olarak öne çıkan birtakım kişiler, süreci baltalıyor. Arif Sağ"ın, "Ben o toplantılara bir partinin ajanı olarak katıldım" sözleri talihsizliktir. Sağ, eğer o sözleri söylediyse, o sözlerle kendi tabanına ihanet etmiştir. Orada ortaya konulan samimiyete, içtenliğe saygısızlıktır. Sürece ihanettir. Yenilir yutulur türden değil.

    - Alevi tabanda değil de tavanda, tepede sorun var. Bir garip tavır içindeler. Aleviler adına referandumda "hayır" açıklamaları yapmak da yanlıştı. Bakkallar Derneği görüşünü açıklar. Ama sen yapamazsın. Bırak vatandaşlar hür iradelerini kullansınlar.

    Pakette neler olacak

    Alevi açılımının en önemli ayağını oluşturan "cemevlerinin statüsü" konusunda ara formül açıklanacak. Cemevlerinin, devlet yardımlarından yararlanabilmesi için "kamu yararına tüzel kişilik" kabul edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurul oluşturulması, cemevlerine mali yardım sağlanması, yardımlardan tüm cemevlerine eşit yararlandırılması önerilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Mezhepler Genel Müdürlüğü"nün kurulması da tartışmaya açılacak. Genel Müdürlüğe bağlı daire başkanlıklarının her bir mezheple ilgili faaliyet göstermesi Aleviliğin de bu statüde değerlendirilmesi gündeme getirilecek. Ders kitaplarında Alevilik daha geniş yer alacak. Yeni kitaplar, önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirilecek.

    Hürriyet




    Faruk Çelik:Arif Sağ Alevilere ihanet etti Yorumları