Adana Havalimanı'nda tartışılan ihmal   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-28-2010 (14:54)   Son Mesaj: 09-28-2010 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    09-28-2010

    Adana Havalimanı'nda tartışılan ihmal

    Adana Havalimanı'nda tartışılan ihmal


    Rodos'tan Adana'ya gelen özel uçağın iki pilotunun Dış Hatlar Terminali'nde pasaport işlemlerini yaptırmadan ayrıldıklarının tespit edildi. Konuyla ilgili idari inceleme başlatıldı.

    Adana Vali Yardımcısı ve Havalimanı Mülki Amiri İbrahim Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Rodos'tan havalanan özel bir uçağın Adana Havalimanı'na iniş yaptığını belirterek, uçağın pilotlarının prosedür gereği Dış Hatlar Terminali'ni kullanarak havalimanından ayrılmaları gerektiğini ifade etti.
    Ancak pilotların İç Hatlar Terminali'nden çıkış yaptıklarını anlatan Avcı, şöyle devam etti:

    ''Pilotların dış hatlarda pasaport işlemlerini yaptırmaları gerekiyordu. Ancak bunu yapmadan alandan ayrılmışlar. Daha sonra yeniden havalimanına geldiklerinde dış hatlardaki kontrolde pasaportlarından giriş yapılmadığı tespit edilmiş. Bilgisine başvurulan pilotlar farkında olmadan yaptıklarını belirttiler. Konuyla ilgili idari inceleme başlattık.''

    Avcı, uçağın kulenin bilgisi dahilinde iniş yaptığını, uçuşun da yasal olduğunu belirterek, uçağın daha sonra Irak'ın Erbil kentine gittiğini bildirdi.




    Adana Havalimanı'nda tartışılan ihmal Yorumları