Hükümetin başarısını takdirde cimri davrandık   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-28-2010 (14:54)   Son Mesaj: 09-28-2010 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

    09-28-2010

    Hükümetin başarısını takdirde cimri davrandık

    Hükümetin başarısını takdirde cimri davrandık


    Hükümetin ekonomi politikalarına ağır eleştiriler yönelten İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, bu kez yüzde 10'un üzerinde çıkan büyümeye ilişkin müspet mesajlar verdi.

    Objektifliği hiçbir zaman kaybetmeyeceklerini belirten Küçük, "Hükümetin performansını takdirde biraz hasis (cimri) davranmış olabiliriz." ifadelerini kullandı.
    İSO Başkanı Küçük, İSO Meclisi Başkanı Erdal Bahçıvan ve 60'a yakın Meclis üyesi, 24-25-26 Eylül tarihlerinde Trabzon, Rize ve Gürcistan'ın Batum kentini kapsayan Doğu Karadeniz gezisi düzenledi.

    Trabzon ve Rize'nin sanayi ve ticaret odalarına ziyarette bulunan İSO yönetimi, bölgenin kalkındırılması için ikili işbirliği imkânlarını görüştü.

    Ziyaretlerin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Tanıl Küçük, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "İSO, siyasi görüşünü neden net olarak yansıtmıyor?" şeklindeki bir soruyu da cevaplayan Başkan Küçük, makro ve mikro reformların yapılmasını talep etmenin doğal hakları olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir zaman siyasi olmadık ve geçmişte de siyasetle ilgili hiç fikir yürütmedik.

    Şimdi siyaset, ekonomiyi doğrudan etkilediği için görüş bildiriyoruz. Ama objektif bakış açımızı kaybetmiyoruz.

    İyimser bir beklenti ortaya çıktığında da bunu kamuoyumuzla paylaşıyoruz." diye konuştu. Son dönemde yaşanan olumlu gidişte, olumsuz bir bakış açısı ortaya koymamak gerektiğini ifade ederken, "Hükümetin ekonomi performansını takdirde belki biraz hasis (cimri) davranmış olabiliriz.

    İlk çeyrek büyümede bir öncekinin yaralarını saramamıştık. İkinci çeyrekteki büyüme oranları bir anlamda yaraların sarıldığını gösteriyor.

    Ama esas olan, büyümenin artarak devam ettirilmesi, kapasite kullanımının daha da yükselmesi, yerli ve yabancı yatırımların teşvik edilmesi ve tüm bunların da istihdama katkıda bulunmasıdır." dedi.

    İSO Başkanı, mali kural ve mali disiplinle ilgili sorular üzerine de, hükümetin 'mali disiplinden vazgeçilmeyecek' açıklamasını doğru bulduklarını, çünkü Türkiye'nin bugüne kadar siyasi popülizmden çok çektiğini kaydetti.

    2011'de yapılacak seçimlerin ekonomi üzerindeki muhtemel etkileriyle ilgili de görüş bildiren Tanıl Küçük şöyle devam etti: "İlk 6 ayda sağlanan büyüme ile hükümetin gelirleri arttı.

    Bu da seçimlerde kendilerine belirli bir ölçüde oynama imkânı sağlayacak. Seçimler öncesinde yatırımları hızlandıracak, kitleleri memnun edecek bazı adımların atılması işin doğasında var.

    Ancak ben mali disiplinden vazgeçmeden, seçimin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ekonomi yönetiminin bu kadar gayretten sonra, elde edilen kazanımları kaybettirecek adımları atması da zaten akılcı ve doğru olmaz.

    Hükümetin de seçim harcamaları konusunda böyle bir yola başvurmayacağını öngörüyoruz."

    Son dönemde referandum konusunda iş dünyasının bir bölümü ile Başbakan Erdoğan arasında yaşanan gerginlikle ilgili soruyu da cevaplayan İSO Başkanı Küçük, Başbakan'ın son olarak Mart 2007'de odayı ziyaret ettiğini hatırlatarak, hükümetle aralarında herhangi bir gerginlik bulunmadığını dile getirdi.

    Küçük, "Sayın Başbakan'la ve hükümetle bir sorunumuz yok. Sadece uzun süreli bir ilişki kopukluğu oldu. Başbakan'ımız en son Mart 2007'de odamızı ziyaret etmişti. Başbakan'ımız istediği zaman odamızı ziyaret edebilir, talep edildiği zaman da biz gideriz." değerlendirmesinde bulundu.




    Hükümetin başarısını takdirde cimri davrandık Yorumları