Orav: Türkiye'nin AB üyeliğini istiyoruz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-28-2010 (14:38)   Son Mesaj: 09-28-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 420  

    09-28-2010

    Orav: Türkiye'nin AB üyeliğini istiyoruz

    Orav: Türkiye'nin AB üyeliğini istiyoruz


    Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Aivo Orav, Türkiye'nin olabilecek en kısa sürede AB'ye üye olmasını istediklerini ve olacağına da inandıklarını söyledi.

    Orav, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de büyükelçi olarak iki yıldır görev yaptığını, bu sürede Trabzon'u üç kez ziyaret etme fırsatı bulduğunu belirtti.
    Estonya'nın nüfusunun 1.3 milyon olduğunu ifade eden Orav, ''Estonya küçük bir ülke olmasına rağmen AB ve NATO üyesi bir ülkedir. Çağlar boyunca sürekli işgal altında bir ülke olduk. Şu anda kendi dilimizi kullanıyor olmaktan çok mutluyuz. Estonya ilk bağımsızlığını 1918 yılında kazandı. Türkiye, Estonya'yı ilk tanıyan ülkelerden birisiydi'' dedi.

    Orav, AB ve NATO'ya üye bir ülke olarak Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusunda tavırlarının çok net olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

    ''Türkiye'nin olabilecek en kısa sürede AB'ye üye olmasını istiyoruz ve olacağına da inanıyoruz. Türkiye ile Estonya arasında duygusal bağlar var. Türkiye içinde olduğunda AB daha güçlü hale gelecektir. Üyelik sürecinde Türkiye'nin birçok sorunla karşılaştığı açıktır ve bu süreçte reformlarına ara vermeden devam etmelidir.''

    Trabzon'da Estonya fahri konsolosluğu açmayı planladıklarını belirten Orav, ''Türkiye'de 4 ilde fahri konsolosluğumuz var. Bu konsolosluklar bize diplomatik hizmet veriyorlar. Fahri konsolosluğun faaliyete geçmesiyle, Estonyalı vatandaşlarımız turistik gezi için burayı da tercih edeceklerdir'' diye konuştu.




    Orav: Türkiye'nin AB üyeliğini istiyoruz Yorumları