CHP'de şok! İlhan Kesici istifa etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-28-2010 (11:38)   Son Mesaj: 09-28-2010 (11:38)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    09-28-2010

    CHP'de şok! İlhan Kesici istifa etti

    CHP'de şok! İlhan Kesici istifa etti


    CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici partisinden istifa etti. Demirel'in yeğeni olan ve 22 Temmuz'dan önce sürpriz bir şekilde CHP'ye katılan Kesici'nin DP'nin başına geçeceği söyleniyordu. Kesici bu iddiayı da cevapladı.

    22 Mayıs 2007'de CHP'ye üye olan ve 22 Temmuz seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen İlhan Kesici, ''3 yıllık süreçte CHP ve CHP'lilerle ilgili bende sadece güzel anılar bulunmaktadır'' dedi.

    Kesici DP'nin başına geçeceği iddialarını yalanlayarak Kesici, "İstifamın başka bir partinin başına geçeceğim yönündeki iddialarla ilişkisi yoktur" dedi.

    BAYKAL'LA UYUŞUYORUM

    Siyasete ara verdikten 9 yıl sonra CHP'ye katılması sürpriz olarak karşılanan İlhan Kesici, bu kararını "Mevcut durum hakkında tüm liderler arasında fikirlerimin en uyuştuğu isim Baykal'dır" sözleriyle açıklamıştı.

    MİLLİ MUTABAKAT OLUŞUMU

    Ankara kulislerinde konuşulan bir diğer iddia ise İlhan Kesici'nin yeni bir siyasi oluşum için harekete geçeceği... CHP'den istifa eden Kesici'nin Milli Mutabakat Oluşumu'na adı altında yeni bir siyasi hareket başlatacağı, Deniz Baykal Hüsamettin Özkan ve Mustafa Sarıgül gibi isimlerden de destek alacağı öne sürülüyor.

    CHP'NİN SANDALYESİ DÜŞTÜ

    Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasıyla DSP'den kopan vekillerin katılımıyla sandalye sayısı artan CHP'nin İlhan Kesici'nin istifasıyla milletvekili sayısı 101'e düştü. TBMM'deki Bağımsız milletvekillerinin sayısı da 7'ye yükseldi.




    CHP'de şok! İlhan Kesici istifa etti Yorumları