TESK: Yabancı parekende mücadelesi boyumuzu aştı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-27-2010 (17:19)   Son Mesaj: 09-27-2010 (17:19)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    09-27-2010

    TESK: Yabancı parekende mücadelesi boyumuzu aştı

    TESK: Yabancı parekende mücadelesi boyumuzu aştı


    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende sektörü olarak Amerikalı ve Avrupalılarla mücadele etmenin çok zor olduğunu söyledi.

    TESK'in 18'inci Olağan Genel Kurulu Rixos Otelde çalışmalarına başladı.
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı genel kurulun açılışında konuşan TESK Başkanı Palandöken, esnaf ve sanatkarın yıllardır biriken sorunları olduğunu, bu kesimin çalışma hayatında önemli bir düş kırıklığı bulunduğunu belirtti.

    Dünyada hızlı bir yenilenme yaşanmasına rağmen, esnaf ve sanatkarın daha statükocu, kaderine terk edilmiş olduğunu dile getiren Palandöken, meslek mensuplarının gümrük Birliği sürecinde de yabancı sermaye tekeline bırakıldığını ifade etti.

    Esnaf ve sanatkarların ülke nüfusunun üçte birini oluşturduğuna dikkat çeken Palandöken şöyle devam etti:

    ''Amerikalı ve Avrupalı ile perakende sektörü olarak mücadele etmek boyumuzu aştı. Bu çok zor. Mobilya ve diğer bir çok sektör durma noktasına geldi.

    Kavga ile ayrışmadan bir şey olmaz. Birlik beraberlikten rahat, ayrışmadan eziyet doğar.

    Bizde sorunların çözümü için Sayın Başbakanımız, ana muhalefet lideri ve diğer kesimler nezdinde yoğun çaba sarf ettik. Artık meselelerin çözümüne ramak kaldı.

    KOSGEB kredilerinin yolu açıldı. Birçok yasal mevzuatı hallettik, halletmeye de devam ediyoruz. Haller Yasasını değiştirmedik mi?, pazarcı esnafının acısına dur demedik mi? Siz rahat rahat işinize bakın. Yeter ki bu yasal düzenlemeler yapılsın.''

    Palandöken, Başbakan Erdoğanı'ın hiper marketlerle ilgili daha önceki bir açıklamasına da atıfta bulunarak, (sen kendini geliştiremediysen, hiper market açamadıysan ben ne yapayım) diyecek. Sayın Başbakan biz de bu yolu seçtik. dedi.

    TESK Başkanı Palandöken, konuşmasında kendisi ile ilgili eleştirilere de değinerek şunları söyledi:

    ''Sizin başkanınız eğilmez, ancak kırılır. Şöyle derler, böyle derler, siz yıllardır beni bilirsiniz. Sizin varlığınız, dirliğiniz için kendimi bile feda ederim. Uysalım ama kendimi kimseye ezdirmem. Ben ülke ve esnaf sevdalısıyım''

    2 LİSTE YARIŞACAK

    TESK Genel Kuruluna Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve çeşitli meslek örgütlerinin başkanları ile çok sayıda milletvekili de katıldı.

    TESK Genel Kurulunda öğleden sonra yapılacak olan seçimlerde, TESK Genel Başkanı ve Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ile Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin'in listeleri yarışacak. Seçimlerde 719 delege oy kullanacak.




    TESK: Yabancı parekende mücadelesi boyumuzu aştı Yorumları