Rus patroniçeyi ele veren ihbar mektubu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-27-2010 (17:07)   Son Mesaj: 09-27-2010 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    09-27-2010

    Rus patroniçeyi ele veren ihbar mektubu

    Rus patroniçeyi ele veren ihbar mektubu


    İzmir'de, Ukrayna'dan gönderilen bir ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışından getirdikleri kadınlar ile Türk kadınları, tehdit ve baskıyla fuhşa zorladıkları iddia edilen grubun 6 üyesi yakaladı.

    Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Savcılığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne Ukrayna'dan gönderilen elektronik posta ihbarında, B.Y'nin elebaşılığındaki grubun, bakıcılık, eğitmenlik, garsonluk gibi çeşitli iş dallarında çalıştırma vaadiyle genç kadınları Türkiye'ye getirttiği, tehdit ve baskıyla fuhşa zorladığı bildirildi.
    İhbar üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, daha önce de ''insan ticareti yapmak'' suçundan yakalanan B.Y'ye yönelik takip başlattı. Suç örgütünün işleyişini ve üyelerini belirleyen ekipler, tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

    Operasyonlarda şebekenin elebaşısı olduğu ileri sürülen B.Y. ile yardımcısı olduğu iddia edilen F.G, Rus uyruklu A.Z. adlı kadın, R.D, İ.Y. ve S.C. gözaltına alınırken, şebekeye ait olduğu bildirilen evlerde fuhuş yaptırılan 4'ü yabancı uyruklu 8 kadın yakalandı.

    Şebekenin, Rus uyruklu A.Z. aracılığıyla yurt dışından genç kadınları Türkiye'de çalışma vaadiyle getirdikleri, fuhşa zorladıkları, kabul etmemeleri üzerine işkence ve şiddet uyguladıkları, yüksek tutarlı borç senedi imzalattıkları, kadınları örgüt üyesi taksi şoförlerine teslim ederek müşteri adreslerine gönderip aldırdıkları, kadınların örgüt üyeleri yanlarında olmadan otelden çıkmalarına ve kontrolleri dışında telefon açmalarına izin vermedikleri, fuhuştan elde ettikleri paranın yarısını kadınlara verdikleri, benzer uygulamaları Türk kadınlara da yaparak ''fuhuş yaptığınızı ailenize söyleriz, sizi rezil ederiz'' tehdidiyle kendilerine bağlı çalışmaya zorladıkları iddia edildi.

    Suç örgütünce fuhşa zorlandığı bildirilen kadınlardan yabancı uyruklular şikayetçi olmazken, Türk uyruklu 4 kadın ise suç örgütü tarafından tehdit ve şantajla fuhşa zorlandıklarını söyleyerek şikayetçi oldu.

    Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan B.Y, F.G, A.Z, R.D, İ.Y. ve S.C, ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, insan ticareti yapmak'' suçlamalarıyla İzmir Adliyesine gönderildi.




    Rus patroniçeyi ele veren ihbar mektubu Yorumları