Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-27-2010 (13:34)   Son Mesaj: 09-27-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    09-27-2010

    Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusu

    Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusu


    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği bira festivali Oktoberfest'e tepkiler artarak devam ediyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

    Antalya'da 24 - 26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Oktoberfest'in açılışını CHP'li Mustafa Akaydın gerçekleştirmişti. Festivali yaptığı için mutlu olduğunu ifade eden Akaydın'ın açıklamaları sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekmişti. Sigara ve alkolle mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yaptığı yazılı açıklamada; Antalya'da düzenlenen ve bir kişinin ölümüne neden olduğu belirtilen bira festivaline sert tepki gösterdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Arvas, bira festivaline sponsor olan Başkan Akaydın'ı sorumsuzlukla suçlayarak, istifaya davet etti. Bu sorumsuzluğa kimsenin tahammül edemeyeceğini ifade eden Arvas, Anayasa'nın 58'nci maddesindeki yer alan ifadelere göre Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

    Bira festivalinde skandallar zincirinin birbirini kovaladığını ifade eden Arvas, kamu kurumu marifetiyle yapılmış organizasyonun yasalara ve yönetmeliğe aykırı olduğunu belirtti. Mehmet Sırrı Arvas, "Çok doğru bir iş yapılmış gibi başkan Akaydın, 'Seneye daha büyüğünü yapacağız' diye beyanat veriyor." dedi. Arvas, Türkiye'de son zamanlarda garip olayların yaşandığını, gençleri alkole teşvik etmek için festivaller düzenlenmesinin her bakımdan facia olarak değerlendirdi. Arvas, Akaydın'ın festivalde aşırı alkol aldığı ve komaya girerek yaşamını yitirdiği iddia edilen emekli ağır ceza hakimi Fikri Durmaz'ın oğlu Anıl Durmaz için yaptığı 'içmesini bilmiyorsa bizim suçumuz nedir' savunmasını da kınadı.

    Bir kamu görevlisinin özel hayatında içki içebileceğini söyleyen Arvas, bir belediye başkanının ise elinde birayla objektiflere poz veremeyeceğini vurgulayarak, Akaydın'ı bu skandal olaylardan sonra istifaya davet etti.




    Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusu Yorumları