Trafikte rüşveti belgeleyen cihaz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-27-2010 (13:04)   Son Mesaj: 09-27-2010 (13:04)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    09-27-2010

    Trafikte rüşveti belgeleyen cihaz

    Trafikte rüşveti belgeleyen cihaz


    Hem görüntü hem de ses kaydı yapan cihazlar, trafik uygulaması sırasında polise büyük rahatlık getiriyor. Harekete duyarlı kameralar, sürücü ile polis arasındaki görüntüyü kaydediyor.

    Fatih ŞENDİL'in haberi
    Emniyet Genel Müdürlüğü Amerika'da kullanılan, karanlıkta dahi radar kontrolü yapılmasını sağlayan Elektronik Denetim Sistemi'ni Türkiye'de kullanacak. Tanesi 11 bin dolara satın alınan cihazlar, trafik polislerinin radar ve uygulama araçlarına yerleştirilmek üzere il emniyet müdürlüklerine dağıtılıyor. Hem görüntü hem de ses kaydı yapan cihazlar, trafik uygulaması sırasında polise büyük rahatlık getiriyor.

    Polis araçlarının dikiz aynasından elle hareket ettirilebilen harekete duyarlı kameralar, sürücü ile polis arasındaki görüntüyü kaydediyor. Ayrıca polisin üzerine monte edilmiş ses kayıt cihazı, kısık sesle yapılsa dahi tüm konuşmaları kayda alıyor.

    Emniyet yetkilileri Elektronik Denetim Sistemi sayesinde polise yapılan rüşvet tekliflerinin kayıt edilebileceğine dikkat çekiyor.

    Cihazlar sayesinde, "Benim kim olduğumu biliyor musun?", "Seni sürdüreceğim" ve "Haritadan yer beğen" gibi tehditler mahkemede delil olarak kullanılacak.

    SABAH




    Trafikte rüşveti belgeleyen cihaz Yorumları