Aysel Tuğluk 5 yıl sonra ilk kez İmralı'da   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-27-2010 (10:37)   Son Mesaj: 09-27-2010 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 503  

    09-27-2010

    Aysel Tuğluk 5 yıl sonra ilk kez İmralı'da

    Aysel Tuğluk 5 yıl sonra ilk kez İmralı'da


    Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere 5 yıl aradan sonra İmralı Adası'na gitti.


    DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ve bir süredir Öcalan'la görüşme yasağı olan Avukat Doğan Erbaş ve Aydın Oruç bu sabah saat 08.30 sıralarında İmralı'ya gitmek üzere Bursa'nın Gemlik ilçesine geldi.

    Tuğluk ve Avukatlar Gemlik Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından Gemport Limanı'ndan İmralı Adası'na hareket etti. Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Aysel Tuğluk, "Şu anda bir açıklamamız olmayacak.

    Geldiğimizde gerekli görürsek açıklama yapacağız. Umarım ülkemiz için halklarımız için hayırlı bir
    görüşme olur" dedi.

    Avukatlar Jandarma Komutanlığı'nda yapılan kontrollerin ardından Gemport Limanı'nda yoğun güvenlik önlemleri altında İmralı Adası'na hareket ettiler.

    Avukatların adaya gidecek eşyaları bir poşete koydukları görüldü. Avukatların akşam saatlerinde dönüp bir açıklama yapması bekleniyor.




    Aysel Tuğluk 5 yıl sonra ilk kez İmralı'da Yorumları