3. sayfa haberlerinden 400 milyon TL’lik rant   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-27-2010 (10:05)   Son Mesaj: 09-27-2010 (10:05)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    09-27-2010

    3. sayfa haberlerinden 400 milyon TL’lik rant

    3. sayfa haberlerinden 400 milyon TL’lik rant


    Gazetelerdeki kaza haberlerini takip eden uyanıkların, bazı vatandaşların ölüm tazminatlarını tahsil ederek vurgun yaptıkları ortaya çıktı.

    Hüseyin Özay'ın haberi

    Türkiye"de her yıl binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazaları, bazı uyanıkların yeni iş kapısı haline geldi. Gazetelerin 3. sayfasında yer alan kaza haberlerini takip eden uyanıkların, vatandaşların kaza tazminatları konusunda yeterli bilgiye sahip olmamasından yararlanarak, ölüm ve sakatlık tazminatlarını kendileri tahsil ettikleri tespit edildi. Bu yöntemle tahsil edilen kaza tazminat tutarı 400 milyon TL.
    ÖLÜM BAŞINA 125 BİN LİRA

    Mevcut düzenlemelere göre, trafik kazalarında ölen ve sakat kalanlara değişik tutarlarda "tazminat" ödeniyor. Örneğin, 2010 yılı için kazada hayatı kaybeden kişilerin yakınlarına, 125 bin liraya kadar tazminat ödemesi söz konusu oluyor. Tazminat tutarları, yaş ve meslek gibi birçok kritere göre değişiyor. "Vur kaç olarak" nitelendirilen, ölüme ve sakatlanmaya yol açan aracın sigortasının olmaması veya aracın bilinmemesi durumlarında ise, bu tazminatlar "Sigorta Güvence Hesabı"ndan karşılanıyor.

    SEKTÖR OLUŞTU

    Bazı vatandaşların bu konuda yeterli bilgi sahibi olmaması tazminatlarla ilgili yeni bir sektör oluşturdu. Konuyla ilgili resmi olarak 20 takip şirketi var. Ancak bu şirketlerin dışında, resmi olmayan birçok kişinin de, "kaza takipçisi" oldukları belirlendi. Zanlılar, trafik kazalarını takip ederek, mağdurlara ulaşıyor. Mağdurlardan, vekalet alınarak, devletten tazminat alınacağı ifade ediliyor. Mağdurlara, tazminatın küçük bir kısmı verilirken, tazminatın büyük kısmı da söz konusu takipçilerin cebinde kalıyor. Örneğin zanlılar 125 bin liralık tazminatın sadece 25 bin lirası hak sahiplerine verdiği belirlendi.

    Star




    3. sayfa haberlerinden 400 milyon TL’lik rant Yorumları