Batman'da Kuran yakmaya büyük tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-27-2010 (00:58)   Son Mesaj: 09-27-2010 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 672  

    09-27-2010

    Batman'da Kuran yakmaya büyük tepki

    Batman'da Kuran yakmaya büyük tepki


    Batman’da peygamber sevdalıları platformu tarafından Kur’an- Kerim’e sahip çık mitingi düzenledi. Düzenlenen mitingde Mardin Kasımiye Medresesinde yapılan cemil ipekçi defilesine tepki gösterilirken İsrail ve Amerika’ya lanet yağdı.

    Yılmaz Ekinci'nin haberi


    Yapılan konuşmalarda halkın defile, tango ve bale gibi etkinliklere ihtiyacının olmadığı, Bu halkın ekmeğe, işe ve fabrikaya ihtiyacı olduğuna vurgu yapıldı.

    Batman da peygamber sevdalılar platformu tarafından Kur"an-Kerim"e sahip çık mitinginden söylenen dinletiler eşliğinde gözyaşları sel olup aktı. Miting"te başta Amerika olmak üzere İsrail ve işbirlikçi Avrupa lanet yağdı.
    Miting"te açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları platformu dönem sözcüsü Muhammed Ali Ortaç yaptı. Ortaç konuşmasında "Kur"an"ın düşmanları da boş durmamaktadırlar. Kur"an-ı Kerim-i yıkmaya ve yakmaya cesaret edemeyen yerli işbirlikçilerde, Kur"an-ı bu halkın yaşantısından çıkarmak için, Kur"an"ın ayetlerini yasakladılar. Çocuklarımıza Kur"an eğitimini vermeyi yasakladılar. Kur"an"ın ayetlerini yırtıp atamayanlar örtünmeyi ve tesettürü yasakladılar. Kur"an"a düşmanlık yapanların başka bir versiyonu da mahalli işbirlikçilerin Kur"an hadimlerine yapmış oldukları saldırılardır. Müslümanları Kur"andan uzaklaştırmak için bu halkın maneviyatına kültürüne geçmişine savaş açanlara bu zihniyette ki öncülere ve idarecilere bir çift sözümüz vardır" diyen Ortak şöyle konuştu.

    "Bu halkın dinine İslami Kültürüne gelenek ve göreneklerine muhalif etkinliklerden vazgeçin Müslüman halkın kendi değerleri olan cami ve medreselerde yapılacak defilelere, tango, bale ve festivallere hiç mi hiç ihtiyacı yoktur. Bu halkın fabrikalara istihdama ve manevi değerlerinin korunmasına ihtiyacı vardır. Biliyoruz bunlar sözde etkinlik adı altında halkımızı Kur"an-ı yaşantıdan uzaklaştırmak için yapıyorsunuz. Kafirlerde, ha Kur"an-ı Kerim yakmış yıkmış, yada bu tür etkinliklere Kur"an"ın hükmü hiçe sayılmış ne fark eder. Ne farkımız kaldı Amerika"dan dedi.

    Daha sonra kürsüye gelen, Umut-Der Genel başkanı İsa Aydın yaptığı Kürtçe konuşmasında " Bu güne kadar ismi Hasan, Ahmet olanlar, dün geceye kadar Hasan olanlar olmuş Hans. Eğer erkekseler eğer bu kadar bu milleti bu toprağı seviyorlarsa gitsinler kendilerin denesinler. Deyrulzafaran kilisesinde defile yapsınlar. Haç"lara kurban olsunlar. Deyrulzafaran papazı diyor ki ben bırakmam burada defile yapılsın. Ben razı değilim ibadethanelerde defile yapılsın diyor. Ama adı Hasan olup Hans olan kişiler Hanslara kurban olsunlar. Zorla olmaz. Fakir polisler 500 kişiyle Kasımiye medresesinin etrafında topluyorlar. Terbiyesizlik yapanları koruyorlar. Halbuki o polisler namazında niyazındalar. Ancak Allah onları kahredecek" dedi. Düzenlenen Miting"e katılanlar ellerinde Kur"an- Kerim ve Kur"an-ı Kerime uzanan eller kırılsın pankartlarını taşıdılar. Etkinlik Kahrolsun İsrail şarkısı eşliğinde akşam saatlerine kadar devama etti.

    Haber 7




    Batman'da Kuran yakmaya büyük tepki Yorumları