Cindoruk'tan hükümete etnik uyarı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-26-2010 (13:34)   Son Mesaj: 09-26-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    09-26-2010

    Cindoruk'tan hükümete etnik uyarı

    Cindoruk'tan hükümete etnik uyarı


    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Hükümete yönelik ''İnsanlarımızı belki de nesiller boyu sürecek bir çatışma ortamına sürükleyecek etnik girişimlerden uzak durunuz'' şeklinde uyarıda bulundu.

    Cindoruk, yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin idam mahkumu Abdullah Öcalan'ın tayin ettiği bir heyetle yeni bir anayasa yapılması konusunda görüşmelere başladığını'' iddia etti.
    Terör örgütü PKK ile pazarlık edilmediğine dair açıklamaları anlamsız bulduğunu ifade eden Cindoruk, ''Artık mızrak çuvala sığmıyor. AKP hükümeti iktidara geldiği günden bu yana uygulamaya çalıştığı Türkiye'yi etnikleştirme ve eski Yugoslavya yapma projesi doğrultusunda somut adımlar atmakta ve PKK terör örgütünü meşru bir temsilci haline dönüştürmüş bulunmaktadır'' iddiasında bulundu.

    Bundan sonra yürütülecek görüşmelerin ''PKK'nın isteklerinin kabul edilmesine yönelik'' olacağını ileri süren Cindoruk, bir sonraki adımda ise meselenin uluslararası bir sorun haline dönüştürüleceğini kaydetti.

    Terör örgütünün ''demokratik özerklik'' diyerek ayrı bir devlet talep ettiğini ifade eden Cindoruk, şunları kaydetti:

    ''PKK ile hükümet arasında varılan ön mutabakat Türkiye'nin milli devlet esasını ve üniter yapısını değiştirme niyetinden kaynaklanmaktadır. Her kötülüğün makyaj malzemesi olarak kullanılan 'demokratik' sözcüğü bir yana bırakılırsa, geriye kalan unsurlar belirli bir coğrafyası, anayasası, parlamentosu, hükümeti ve ordusu olan bir devleti içermektedir ki, bu, bölünme değil de nedir? PKK ile yürütülecek müzakerelerin böyle bir siyasi yapıyı oluşturma amaçlı olduğu artık gizlenemez hale gelmiştir. Doğrudan görüşmelerin referandumun hemen sonrasında başlatılmış olması manidardır ve Demokrat Parti'nin ülkemizin bu hükümet eliyle bölünmeye sürüklendiği görüşünün ne kadar doğru olduğunu ortaya koymaktadır.

    Hükümeti uyarıyoruz; İnsanlarımızı belki de nesiller boyu sürecek bir çatışma ortamına sürükleyecek etnik girişimlerden uzak durunuz. Bir yandan terör örgütü ile anladığı şekilde mücadele edip, öte yandan da Demokrat Parti'nin geliştirdiği entegre tesisler yoluyla kalkınma projelerine ağırlık vererek dağa çıkışa mani olunuz. Aksi takdirde, tarih önünde sorumlu olacaksınız.''




    Cindoruk'tan hükümete etnik uyarı Yorumları