'Pakistan'a yardım rekoru' kıran ilimiz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-26-2010 (08:59)   Son Mesaj: 09-26-2010 (08:59)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    09-26-2010

    'Pakistan'a yardım rekoru' kıran ilimiz

    'Pakistan'a yardım rekoru' kıran ilimiz


    Sel felaketi nedeniyle zor günler yaşayan Pakistan halkı için harekete geçen yardımsever iller arasında ipi göğüsleyen ilimiz belli oldu.

    Sel felaketi nedeniyle zor günler yaşayan Pakistan halkı için harekete geçen Konya'daki kurum ve kuruluşlar, bölgedeki insanlar için 7 milyon liraya yakın yardım gönderdi. Konya, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzünlenen kampanya çerçevesinde, camilerde toplanan 4 milyon yardım ile nüfuz bazında ülke genelinde en fazla yardım yapan il oldu.
    Çocuklar harçlıklarını verdi

    Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, "Konya, camilerde yapılan benzer bağış kampanyalarında İstanbul'dan sonra genelde en fazla bağış yapılan il durumunda. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği bu kampanyada nüfus başına düşen oranla Konya, ülke genelinde en fazla bağış toplanan il konumuna yükseldi. Çocuklar harçlıklarını, kadınlar kollarındaki bilezikleri, yüzükleri bozdurup kampanyamıza katıldı. Bunları duyduğumuzda biz de oldukça duygulandık.'' Kimse Yokmu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı da dernek olarak düzenledikleri kampanyada Konya'da yaklaşık 1,5 milyon lira değerinde giysi, ilaç, gıda ve temizlik maddelerinden oluşan yardım topladıklarını bildirdi.

    BUGÜN




    'Pakistan'a yardım rekoru' kıran ilimiz Yorumları