Kosova'nın bayrağı Kale Belediyesi'nden   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-26-2010 (00:58)   Son Mesaj: 09-26-2010 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 805  

    09-26-2010

    Kosova'nın bayrağı Kale Belediyesi'nden

    Kosova'nın bayrağı Kale Belediyesi'nden


    Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kosova'ya Türk bayrağını Kale Belediyesinin dikeceğini söyledi.

    Kale ilçesi, Kosova'daki kardeş ilçe İpek Belediyesi'nden gelen heyetini ağırladı. Kosova heyeti, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca'yı ve Kale Kaymakamı Yakup Bölükbaşı'nı ziyaret ettikten sonra eski Kale tarihi Cevherpaşa Camisi'ni gezdi.
    Kale Belediye Başkanı Yarımca'nın Kosova heyeti onuruna verdiği akşam yemeğine Pamukkale Üniversitesinden Yard. Doç. Dr. Turgut Tok, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdulkadir Uslu, Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Demirtaş,siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

    Yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Yarımca, kardeş şehir Kosova heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti, Türk bayrağı ve teşekkür belgesi verdi. Yarımca, ''Kosova'ya Türk bayrağını Kale Belediyesi dikecek'' dedi.

    Yemekte Kosova heyeti adına konuşma yapan Dr. Ergin Jable, ''Türkiye ile Balkanlar arasında neler yapabiliriz diye ilk olarak Doç. Dr. Turgut Tok hocamızla konuştuk. Önce İpek Belediyesi ile kardeşlik sağladık. İpek'e bir yeni park yapılmakta. Bu park kale belediyesi tarafından yapılmaktadır. 29 Ekimde de parka Türk bayrağı dikilecektir'' dedi.

    Yard. Doç. Turgut Tok da aynı dili konuşan Kosovalılara kavuşmaktan mutlu olduğunu belirterek, ''Bu buluşmanın bendi Kale ilçemiz olmuştur. Mamuşa'da Türklerin kurmuş olduğu bir derneğimiz var. Alperenler Derneği. Prizren şehrinde de bir Türk derneği var o da Doğru Yol Derneği. Çok önemli bir Türk derneği olan dernekte 1000 Türk çocuğu eğitime devam etmekte'' diye konuştu.

    Belediye folklor ekibi, yemek sırasında gösteri sundu.




    Kosova'nın bayrağı Kale Belediyesi'nden Yorumları