3 ilde eş zamanlı operasyon 9 gözaltı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2010 (21:56)   Son Mesaj: 09-25-2010 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 613  

    09-25-2010

    3 ilde eş zamanlı operasyon 9 gözaltı

    3 ilde eş zamanlı operasyon 9 gözaltı


    Samsun, Ankara ve Kırıkkale'de silah kaçakçılığı ve ticareti yapanlara yönelik olarak düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanlardan 9'u tutuklandı.

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Samsun il merkezi, Çarşamba, Ladik, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme ve Ayvacık ilçeleri ile Ankara ve Kırıkkale'de 26 adrese eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda silah kaçakçılığı ve ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve Samsun Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından Çarşamba Adliyesine getirilen 29 kişiden 19'unun savcılık sorguları tamamlandı.
    Mahkemeye çıkarılan sanıklardan Fazlı Cenikli, Mesut Makas, Mustafa Kılıç, Metin İnce, Ferhat Gökçe, Abdullah Ekim, İsmet Karal, İsa Üstboğa ve Fikret Üstboğa tutuklandı.

    Sinan K, Emrullah S. ve Haşim K. tutuksuz yargılanmak üzere mahkemece serbest bırakıldı. M.E, C.G, H.Ü, K.T, S.Ö, Ş.Ö, O.İ. savcılıkça serbest bırakıldı.

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uzun süren fiziki takip ve soruşturma sonucu önceki gün Samsun, Ankara ve Kırıkkale'de düzenlenen operasyonda 16 ruhsatsız tabanca, 1290 tabanca fişeği, 10 ruhsatsız av tüfeği ile 2 ruhsatsız pompalı tüfek, biri uzi görünümlü toplam 7 adet kuru sıkı tabanca ile silah tamir ve tadilatında kullanılan çok sayıda yedek parça ele geçirilmişti.




    3 ilde eş zamanlı operasyon 9 gözaltı Yorumları