Bakan Kavaf zenginliğin tarifini yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2010 (21:36)   Son Mesaj: 09-25-2010 (21:36)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    09-25-2010

    Bakan Kavaf zenginliğin tarifini yaptı

    Bakan Kavaf zenginliğin tarifini yaptı


    Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ''Demokratik olmayan bir rejimde zenginlik olmaz, zenginlik bireysel olur'' dedi.

    Bakan Kavaf, Denizli'nin Kale ilçesindeki ziyaretin ardından Beyağaç ilçesine giderken, yol üzerindeki Kayabaşı ve Kızılçaağaç'ta köylülerle sohbet etti. Kayabaşı'ndaki köylülerin sulama suyu ile ilgili sorunlarını dinleyen Kavaf, sulama suyu için her yere baraj yapılamadığını, ancak gölet yapılarak bu sorunun çözülebileceğini söyledi.
    Kavaf, Kızılçaağaç'taki vatandaşların tapu sorununun, 2B'de yapılacak bir düzenlemeyle halledebileceğine dikkati çekerek, bunun için gelecek dönem çalışma yapılacağını kaydetti.

    Beyağaç'ta davul zurnayla karşılanan Devlet Bakanı Kavaf, çarşı esnafını ziyaret etti, AK Parti İlçe Teşkilatında bir süre partilerle görüştü.

    Belediye çay bahçesinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Kavaf, ''Bu makamlarda hizmet etmek için bulunuyoruz. İhtiyaçlarımızı doğru tespit edip, vatandaşlarımızın beklentileriyle bu ihtiyaçları örtüştürerek hizmet götürmeye çalışıyoruz. Biz doğalgazı ve petrolü olan, oradan oluk gibi para akan bir ülke değiliz. Biz bu kıt olan kaynaklarımızı en doğru ve en akıllı bir biçimde planlamak ve yönlendirmek durumundayız. Onun için de ihtiyaçlarımızı doğru tespit etmek zorundayız'' diye konuştu.

    Beyağaç'ta öncelikli problemin arazilerin mülkiyet sorunu olduğunu vurgulayan Kavaf, ''İnşallah bunu devri iktidarımızda çözeceğiz. İşte geçmişte mahkemeler, birtakım düzenlemelerle içtihatlar oluşmuş. Bu iş iyice çözümsüzlüğe girmiş. Önümüzdeki dönemde 2B ve orman arazilerinin satışıyla ilgili yasal düzenleme yeniden Meclis'te gündeme gelecek ve 2B Kanununa bu meseleyi ekleyerek bu arazilerin mülkiyet sorununu çözmeyi planlıyoruz'' dedi.

    Bakan Kavaf, Beyağaç'a bir vatandaşın ilçeye meslek yüksek okulu istemesi üzerine şunları söyledi:

    ''Beyağaç'ta bir meslek yüksekokulu yerine bence ona yapılacak yatırımla Köyceğiz'de olan o turizm yolu bağlantısını daha işler hale getirerek burada turizmi insanlar için gelir getiren yeni bir sektör olarak canlandırmak daha doğru. Burada o öğrenciler için barınma yeri sağlamak gerekir. Öğrenim için öğretim görevlisinin gelmesi gerekir. Bunları sağlayamazsanız o yüksekokul binası ölü yatırımdır, kaynak israfıdır, bir müddet sonra çürümeye terk edilir. Üniversiteler daha büyük yerleşim birimlerinde ve mekanlarında gerçekleşecek bir şeydir.

    Beyağaç'ın Kartal Yaylası, Topuklu Gölü, bin yaşını geçmiş çam ağaçlarıyla zaten Türkiye'de doğa yürüyüşü yapanların gözdesi olan bir yer olduğuna işaret ederek ''İnşallah bu yol ağlarının da ulaşılabilir olmasıyla turizm potansiyeli daha çok harekete geçecek bir yer. 50-60 kilometre ötede deniz var. Kayak merkezi yapılıyor. Sahil merkezinde olanların kayak merkezine doğru transit geçişi sağlandığı zaman Beyağaç turizm potansiyeliyle çok daha iyi bir noktada olacaktır.''

    Beyağaç Kaymakamlığını ziyaret eden Devlet Bakanı Kavaf, Kaymakam Yakup Bölükbaşı'ndan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

    Beyağaç Belediyesinde Belediye Başkanı Mustafa Akçay'dan bilgi alan Bakan Kavaf, daha sonra Tavas Beyağaç ilçesine hareket etti.

    Kavaf'ın Beyağaç gezisine, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemirli, Beyağaç Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve diğer yetkililer katıldı.

    - ''DEMOKRATİK OLMAYAN BİR REJİMDE ZENGİNLİK OLMAZ, ZENGİNLİK BİREYSEL OLUR'' -

    Beyağaç'tan sonra Tavas ilçesine giden Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve beraberindekiler, çarşı esnafını ziyaret etti.

    AK Parti Tavas İlçe Başkanlığını ziyaret eden Kavaf, İlçe Başkanı Yusuf Ataklı'dan partinin çalışmaları ve referandum sonuçlarıyla ilgili bilgi aldı.

    Kavaf, daha sonra Tavas Belediyesini ziyaret etti, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

    ''Sizlerin oylarınızla sizlere hizmet etmek, memlekete hizmet getirmek üzere Ankara'ya göndermiş olduğunuz kardeşleriniziz'' diyen Kavaf, şöyle konuştu:

    ''Bizim omuzlarımıza yüklemiş olduğunuz yük, öncelikle demokrasiyi korumak, yaşatmak, güçlendirmek ve demokratik teamüller içerisinde elbette memleketin kalkınmasını sağlamak ve memleketin kalkınması için ihtiyacı olanı yapmak. Baktığımız vakit değerli Tavaslılar dünyanın kalkınmış zengin olan ülkeleri problemlerini, altyapı problemlerini, sosyal problemlerini, eğitim çalışmalarını tamamlamış olan ülkeler, demokrasisinin standardı yüksek olan ülkelerdir. Demokratik olmayan bir rejimde zenginlik olmaz, zenginlik bireysel olur. Bireysel zenginlikler de tabana, vatandaşa yayılmadığı müddetçe refah, rahat ve huzur sağlanamaz.'

    Demokrasinin temel şartı olan sivilleşme ve yerelleşmenin bir adımı olarak 12 Eylülde bir referandum yapıldığını hatırlatan Kavaf, şunları kaydetti:

    ''Referandum demokrasimizin sürekliliği, güçlenerek devamı ve standardının yükseltilmesi adına milletimize gittiğimiz bir süreçti. Milletimiz bu konuda göstermiş olduğu kararlılıkla bizim elimizi güçlendirdi ve yaslandığımız gücün ne kadar büyük bir güç olduğunu bize bir kez daha hissettirdi. Bu süreçte sandığa gitmek suretiyle 'evet' diyen vatandaşlarımıza da, 'hayır' diyen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Çünkü sandığa gitmek, iradesini beyan etmek suretiyle demokratik işleyişe katkıda bulunmuş oldukları için 'evet' diyen vatandaşlarımıza da 'hayır' diyen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Ancak demokrasi mücadelesinde daha iyi düzenlemeleri yapabilecek bir sivil anayasanın önünü açmak ve bu konudaki kararlığı beyan etmiş olduğu için de göstermiş olduğu duruştan dolayı Tavaslı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.''

    Denizli'nin, Ege'nin parlayan yıldızı, vizyon kenti olduğunu ifade eden Kavaf, ''İnanıyorum ki Tavas da Ege Bölgesi'nin ilçeleri arasında parlayan yıldızı ve vizyon ilçesi olacaktır. Olma yolunda izlediğini hep birlikte gözlemliyoruz. Bu ülkede bizim paylaşamadığımız hiçbir şey yok. Paylaşamadığımız tek şey, hizmet yarışı olabilir. Daha iyi hizmet etmek ve daha iyisini yapmak. Biz bunun için birbirimizle yarışıyoruz'' dedi.




    Bakan Kavaf zenginliğin tarifini yaptı Yorumları