Pehlivanlar cami yararına güreş tutu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2010 (19:56)   Son Mesaj: 09-25-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    09-25-2010

    Pehlivanlar cami yararına güreş tutu

    Pehlivanlar cami yararına güreş tutu


    İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaptırılacak, müftülük sitesi için yağlı güreş turnuvası düzenlendi. 'Sarnıç Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri' turnuvasının geliriyle Gaziemir'de müftülük sitesi, cami ve kültür merkezinin yer alacağı bir kompleks yapılacak.

    'Sarnıç Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri' turnuvasına İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, AK Parti Milletvekili Tuğru Yemişçi, MHP Milletvekili Şenol Bal, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Gaziemir İlçesi Müftüsü Mustafa Temel, Karabağlar İlçe Müftüsü Emin Arık, Sarnıç Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri geçen seneki Ağası Fevzi Yalnız, Gaziemir Belediyesi Başkan Vekili Kemal Orfanlı, meclis üyeleri ve 2 bine yakın davetli katıldı. Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel, atasporu yağlı güreşlerinin bu seneki geliriyle Gaziemir'e büyük bir tesis kazandıracaklarını ifade etti.
    Miniklerde 38, destede 14, tozkoparan'da 17 sembolde 10, başaltında 16 ve başpehlivanlık dalında ise 8 olmak üzere toplam 103 pehlivan sarnıçta güreş tuttu. Güreşler, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Mindere ilk minikler çıktı. Müsabakalar, başpehlivanların güreşleriyle sona erdi.




    Pehlivanlar cami yararına güreş tutu Yorumları