Adalet Ağaoğlu: O maddelerin içini doldurun   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-25-2010 (19:54)   Son Mesaj: 09-25-2010 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 659  

    09-25-2010

    Adalet Ağaoğlu: O maddelerin içini doldurun

    Adalet Ağaoğlu: O maddelerin içini doldurun


    Yazar Adalet Ağaoğlu, anayasa değişikliğine ilişkin, ''Anayasada değişecek maddeler değil, maddelerin içinin doldurulması önemli. Bununla ilgili HSYK'nın değiştirilmesini iyi bulduk.

    Askeri yargı gidiyor, yerine sivil yargı geliyor, ancak onun da içi doldurulmalı'' dedi.
    Muammer Karaca Tiyatrosu'nda düzenlenen ''Yetmez! Yeni Bir Anayasa İstiyoruz'' forumunda konuşan Ağaoğlu, yeni yapılacak anayasa maddelerine dikkat edilmesi ve maddelerin hassas noktalara dokunması gerektiğini belirtti.

    Anayasanın içinde özel bölümler olması gerektiğini ifade eden Ağaoğlu, ''Anayasada değişecek maddeler değil, maddelerin içinin doldurulması önemli. Bununla ilgili HSYK'nın değiştirilmesini iyi bulduk. Askeri yargı gidiyor, yerine sivil yargı geliyor, ancak onun da içi doldurulmalı. Kadın, çocuk hakları için özel madde düzenleniyorsa, düşünce özgürlüğü için de düzenlenmeli'' diye konuştu.

    -DEMOKRAT YARGI DERNEĞİ EŞBAŞKANI CAN-

    Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can da Türkiye'nin önemli bir noktaya geldiğini, toplumun ciddi bir duruşu olduğunu ve ''Yetmez Ama Evet'' platformunun başarıya ulaştığını belirterek, en büyük başarısı toplumu apolitize etmek olan 12 Eylül 1980'in artık artık tarihe karıştığını kaydetti.

    Ufukta yeni bir anayasa olduğunu ifade eden Can, ''Referandum sürecinde toplum analitik bir incelemeye tabi tutuldu. Toplum doğru tarihle yüzleşmeye başladı. Kitaplarda anlatılanlar kitaplarda kaldı. Halk anlatılan tarihle ilgisi olmayanları duymaya başladı. Yeni bir tarih bilinci oluştu. Statüko hiyerarşik bir dil geliştirmişti, hiyerarşik dil sona erdi'' diye konuştu.

    Can, bazı kaygılardan bahsedildiğini dile getirerek, ''Bu ülkenin dincileri, solcuları statüko karşısında savunma içerisinde olmayacak. Toplum bu öz güveni sağlamaya başladı'' dedi.




    Adalet Ağaoğlu: O maddelerin içini doldurun Yorumları