SDP'den 'devrimci karargah' tepkisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-25-2010 (18:38)   Son Mesaj: 09-25-2010 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 594  

    09-25-2010

    SDP'den 'devrimci karargah' tepkisi

    SDP'den 'devrimci karargah' tepkisi


    Devrimci Karargah soruşturması kapsamında Sosyalist Demokrasi Partisi'ne (SDP) gerçekleştirilen operasyonlar ve sonrasında yaşanan tutuklamalar, Beyoğlu'nda protesto edildi.

    Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapıp İstiklal Caddesi üzerinde yürüyen gruplar, SDP Genel Başkanı ve üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.
    SDP başta olmak üzere çeşitli parti ve grupların aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. 'Tutuklamalar bizi yıldıramaz, komploları boşa çıkaralım' yazılı pankart açan grup 'Devrimci irade gözaltına alınamaz', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Yaşasın devrimci dayanışma', 'Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız', 'Yaşasın devrim ve sosyalizm' şeklinde sloganlar attı.

    Grup adına çeşitli parti ve STK temsilcilerinin yaptığı açıklamalarda SDP ve diğer kurumlara yönelik gerçekleştirilen polis baskınları ve sonrasındaki tutuklamalar protesto edildi. Gözaltına alınan 17 kişiden mahkemece serbest bırakılan Sultan Seçik Kubilay ise gözaltı ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Kubilay operasyonların, Devrimci Karargah örgütüne değil, insan hakları savunucuları, devrimciler ve sosyalistlere yönelik olduğunu savundu. "Bugün birlik zamanıdır" diyen Kubilay, "Bugüne kadar susmadık, bundan sonrada susmayacağız." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından grup, İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Cadde boyunca sloganlar atan grup Taksim Meydanı'nda eylemlerine son verdi. Grup daha sonra SDP il binasına gitti.

    Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteri olaysız sona erdi.




    SDP'den 'devrimci karargah' tepkisi Yorumları