Cindoruk: HSYK seçimi itibar zedeleyici   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2010 (14:34)   Son Mesaj: 09-25-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 435  

    09-25-2010

    Cindoruk: HSYK seçimi itibar zedeleyici

    Cindoruk: HSYK seçimi itibar zedeleyici


    Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, hakim ve savcıların, HSYK üyeliği için seçime zorlandıklarını ifade ederek, oy kullanacak hakim ve savcıların kuyrukta beklemesinin itibar zedeleyici olduğunu belirtti.

    Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, hakim ve savcıların, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği için seçime zorlandıklarını ifade ederek, ''Hakim ve savcıların, il ve ilçe seçim kurulları önünde sıraya girerek oy kullanmalarının, hakimlerin ve yargının itibarına gölge düşüreceğini'' öne sürdü.
    Cindoruk, HSYK üye seçimlerine ilişkin yazılı açıklamasında, hakim ve savcıların, seçim kurulları önünde kuyruğa girerek oy kullanmalarının onur kırıcı olduğunu savundu.

    ''Bu seçimlerden çıkacak sonucun, bağımsız yargıyı temsil eden bir Yüksek Hakimler ve Savcılar Kurulu oluşturacağından kuşkularım var'' değerlendirmesinde bulunan Cindoruk, şöyle devam etti:

    ''Hakim ve savcılarımızın, il ve ilçe seçim kurulları önünde sıraya girerek oy kullanmaları, hakimlerin ve yargının itibarına gölge düşürür. Yüksek yargının mensupları, değerli yargıçlarımızı, savcılarımızı böyle bir cendereye sokmak, il ve ilçe seçim kurullarının denetiminde seçime zorlamak, hem itibar kırıcı hem de Anayasa'ya aykırıdır. Biz bunu, Anayasa değişikliği sırasında söyledik. Ancak Anayasa Mahkememiz bu konuyu maalesef dikkate almadı.

    Şu anda seçilmek isteyen savcı ve yargıç adayları arasında, bağımsız yargıyı zora sokacak bir propaganda süreci başlamıştır. Buna fevkalade üzülüyorum. Buradan çıkacak sonuçların, Türkiye'de bağımsız yargıyı temsil eden bir Yüksek Hâkimler ve Savcılar Kurulu oluşturacağından da birtakım kuşkularım var. O nedenle bu konuda yargıçlarımızın ve savcılarımızın daha dikkatli olmasını diliyorum. Çünkü, yargı, bu sonuçlardan sonra, bugünü arayacak bir Yüksek Hâkimler ve Savcılar kurulu ile karşı karşıya kalabilir.''




    Cindoruk: HSYK seçimi itibar zedeleyici Yorumları