5 ilde toz bulutu yaşamı olumsuz etkiliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2010 (12:57)   Son Mesaj: 09-25-2010 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    09-25-2010

    5 ilde toz bulutu yaşamı olumsuz etkiliyor

    5 ilde toz bulutu yaşamı olumsuz etkiliyor


    Suriye'den gelen toz bulutu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşamı olumsuz etkiliyor. Toz bulutunun gün boyunca etkili olacağı belirtildi.

    Güneyden esen rüzgarla Suriye üzerinden gelen toz bulutu, bölgenin sınır kesimi başta olmak üzere Mardin, Siirt, Batman, Şırnak ve Diyarbakır ile bağlı yerleşim birimlerinde etkili oluyor.
    Yetkililer, görüş mesafesinin düştüğü bölgelerde, sürücülerin, araçlarının farlarını açarak seyretmelerini istedi.

    Mardin İl Sağlık Müdürü Turhan Yamaç, yaşlı, çocuk ve solunum sorunu olan hastaların toz bulutundan olumsuz yönde etkileneceğini belirterek, şu uyarılarda bulundu:

    ''Yoğun ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek bir toz bulutu tabakası söz konusudur. Çocukların, yaşlıların, astım, solunum ve kalp hastalarının kesinlikle dışarı çıkmamaları gerekiyor. Dışarı çıkmaları zorunlu ise tülbentle ağızlarına maske yapmaları yararlı olacaktır. Çocuklar, yapı itibarıyla hassas bünyeye sahiptir. Mevsim itibarıyla solunum yolu enfeksiyonu olan çocuklara daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Solunum yolu rahatsızlığı olan yaşlılar ve kalp hastaları da bu havalarda dikkatli olmalılar.''

    Toz bulutunun gün boyunca etkili olacağı belirtildi.




    5 ilde toz bulutu yaşamı olumsuz etkiliyor Yorumları