Kömür alımını kışa bırakan 50 TL fazla ödeyecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2010 (12:23)   Son Mesaj: 09-25-2010 (12:23)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    09-25-2010

    Kömür alımını kışa bırakan 50 TL fazla ödeyecek

    Kömür alımını kışa bırakan 50 TL fazla ödeyecek


    Kömür alımını kışa bırakanların, Kasım ve Aralık aylarında kömür almaları halinde, kömürün tonu başına 50 lira fazla ödeyebilecekleri bildirildi.

    Konya'da kömür satışı yapan bir firmanın sahibi Ali Çalışkan, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı sonrası havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kömür satışlarının arttığını söyledi.
    Kömür fiyatlarının 2 ay öncesine oranla yükseldiğini ifade eden Çalışkan, 2 ay önce 360-380 lira arasında seyreden yerli kömürün tonunun fiyatının bugün 380-400 lira bandına yükseldiğini belirtti.

    Geçen yılın fiyatlarına oranla bu yıl fiyatlarda yüzde 50'lere varan miktarlarda artış yaşandığını anlatan Çalışkan, bu yıl Sibirya kömürün tonunun 330-370 dolar arasında müşteriye sunulduğunu kaydetti.

    ALIMI KIŞA BIRAKANLAR, TON BAŞINA 50 LİRA ZARARDA

    Bu yıl satışların önceki yıla göre daha az olduğunu dile getiren Çalışkan, kömür alım taleplerinin Kasım ve Aralık aylarında artabileceğini, talebe bağlı olarak her yıl olduğu gibi kömür fiyatlarının da artabileceğini bildirdi.

    Kömür alacak kişilere, kış aylarını beklemeden biran önce kömürlerini almaları çağrısında bulunan Çalışkan, ''Bu yıl Kasım ve Aralık ayında kömür fiyatlarında her yıl olduğu gibi yükselme olacağını düşünüyoruz. Kömürün tonunda yaklaşık 50 liralık bir artış olabilir. Bu nedenle kömür alacakların erken davranmasını öneriyoruz'' dedi.

    Doğalgazın yaygın hale gelmesinin kömür satışlarını düşürdüğünü belirten Çalışkan, sadece müstakil ev sahiplerine ve talepte bulunan sitelere kömür satışı yaptıklarını da sözlerine ekledi.




    Kömür alımını kışa bırakan 50 TL fazla ödeyecek Yorumları