Erdoğan'ın medyadan beklentisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2010 (11:36)   Son Mesaj: 09-25-2010 (11:36)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    09-25-2010

    Erdoğan'ın medyadan beklentisi

    Erdoğan'ın medyadan beklentisi


    Başbakan Erdoğan Dolmabahçe'de medya yöneticileriyle buluştu.Son dönemde medya ile ilişkilerini ele alan Erdoğan kendi sorumlulukları kadar medya sorumluluğuna da dikkat çekti. Erdoğan şunları söyledi

    Başbakan Recep Tayip Erdoğan, ''Biz 12 Eylülde ortaya çıkan sonucun Türkiye haritasını farklı renklere boyadığına, farklı kutuplara savurduğuna asla inanmıyoruz'' dedi.
    Başbakan Erdoğan, ''demokratik açılım'' çalışmaları kapsamında, medya yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

    Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki toplantıda konuşan Erdoğan, 12 Eylüldeki halk oylamasıyla yürürlüğe giren Anayasa değişikliğinin hazırlık aşamalarında bu değişikliğin Türkiye için bir milat olacağını, Türkiye'de yeni bir dönemin, yeni bir sürecin başlayacağını ifade ettiklerini söyledi.

    Erdoğan, 26 maddeden oluşan bu değişikliğin 1982 Anayasası üzerindeki gölgeleri tam olarak ortadan kaldırmadığını, Anayasa üzerindeki tartışmaları sona erdirmediğini dile getirerek, ''Ancak sizler de takdir edersiniz ki bu 26 maddelik değişiklik, 1982'den bu yana yapılan değişikler içinde çok müstesna bir yere sahiptir. İlk kez Anayasa'nın ruhuna, özüne dokunuluyor.

    İlk kez darbe zihniyeti ve vesayetçi anlayış bu kapsamda bir değişikliğe maruz kalıyor. Başta Anayasa Mahkemesinin ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısının değişmesi, geçici 15. maddenin kaldırılması, yargıya ilişkin birtakım düzenlemeler olmak üzere bu 26 maddelik değişiklikle Türkiye çok farklı bir döneme adımlarını atıyor'' diye konuştu.

    Sivil siyasetin, demokratik değişimin, vesayetçi anlayış ve statüko karşısında elde ettiği bu zaferin, bu başarının, Türkiye'de çok önemli bir zihniyet dönüşümünün gerçekleşmeye başladığına işaret ettiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

    ''Dün de ifade ettim, biz 12 Eylülde ortaya çıkan sonucun Türkiye haritasını farklı renklere boyadığına, farklı kutuplara savurduğuna asla inanmıyoruz. Tam tersine ortaya çıkan tablo Türkiye'nin demokratikleşme yolunda çok önemli bir mesafe kaydettiğini, demokrasiyi içselleştirdiğini, her sorunu demokrasi içinde çözme kültürünü artık kazandığını gösteriyor.

    İleri demokrasilerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimlerinde Türkiye'dekine benzer bir tablo, benzer bir harita oluşmasına rağmen hiç kimse çıkıp da Amerika Birleşik Devletleri'nin bölündüğünü, karpuz gibi ikiye ayrıldığını, kutuplaştığını ifade etmiyor.

    Neticeyi çok küçük oy yüzdeleri belirlediği halde kimse kazanan iradeyi küçümsemiyor. Meşruiyetini, temsil kabiliyetini sorgulamıyor.''

    Erdoğan konuşmasının satır başları şöyle:

    Biz adeta manşetlerle çarpışarak bugüne geldik. Bana bmuhtar bile olamaz yazdılar. Ben ne yaptım şiir okudum. Medya bizden taraf olsun demiyoruz. Demokrasiden taraf olsun. Bazı özgürlükleri iyi bazısını kötü olarak değerlendirmesinler...

    Bu ülkede gazeteciler fişlendi karanlık odalarda hazırlanan andıçlarla suçlandırlar...

    Bu ülke ne zaman karanlık bir döneme girse en büyük darbeyi gazeteciler görüyor.

    Medya özeleştiri yapmalı Tophanede yaşananlar bunu ortaya koydu.

    Biz toplumun kaygılarını anlama ve giderme konusunda samimiyiz.

    Terör olaylarıyla ilgili medyanın sorumluluğuna teşekkür ediyorum.

    Terörle ilgili bazı tipler ısrarla televizyona çıkartılarak terör örgütünün propagandası yapılıyor.

    Yeni anayasa için herkesten öneri ve görüş bekliyoruz.

    Yeni anayasa yürüyüşümüzde muhalefetin aydınların ve medyanın bize eşlik etmesini istiyoruz...

    AYRINTILAR GELECEK




    Erdoğan'ın medyadan beklentisi Yorumları