TRT El Türkiye'den iki dilli program   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2010 (10:15)   Son Mesaj: 09-25-2010 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    09-25-2010

    TRT El Türkiye'den iki dilli program

    TRT El Türkiye'den iki dilli program


    TRT'nin 24 saat Arapça yayın yapan kanalı TRT El Türkiye'de bundan böyle bazı programlar iki dilde izleyicilere ulaşacak.

    Bu uygulama ilk olarak pazar günleri ekrana gelen ve çeşitli ülkelerden tanınmış gazeteci, akademisyen ve uzmanın ağırlandığı Doğu-Batı programında gerçekleştirilecek.
    Geçen hafta Fehmi Huveydi, Abdülbari Atvan ve Mişel Noufel gibi gazetecilerin yer aldığı programa bu hafta da Arap dünyasının yakından tanıdığı ünlü isimler konuk olacak.

    London Scool of Economics'ten Prof.Dr Favaz Gerges, Tahran İslami Bilim ve Kültür Akademisi Başkanı Hüccet-ul islam Ahmet Moballegi, El Ahram Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden Dr Amr Şobeki ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, İslam ve Batı ilişkilerini tartışacak.

    Programa ayrıca Avrupa'dan da uzmanlar telefonla katılacak.

    Türkiye saatiyle Pazar akşamı 10'da başlayacak programı izleyiciler kumandalarındaki dil seçeneği tuşuna basarak isterlerse Türkçe çevirisiyle izleyebilecek.




    TRT El Türkiye'den iki dilli program Yorumları