Devrimci Karargah'tan 15 kişi adliyeye sevkedildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (21:54)   Son Mesaj: 09-24-2010 (21:54)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    09-24-2010

    Devrimci Karargah'tan 15 kişi adliyeye sevkedildi

    Devrimci Karargah'tan 15 kişi adliyeye sevkedildi


    İstanbul, Ankara ve Bursa emniyetinin terör örgütü Devrimci Karargâh'a yönelik gerçekleştirdiği ortak operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye gönderilen 17 zanlıdan 15'i mahkemeye sevk edildi.

    Zanlı Necdet Kılıç'ın bağlantısı olduğu iddia edilen Hanefi Avcı'yı tanıdığını söylediği öğrenildi.
    Üç ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 zanlı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 15'i mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenler arasında Hanefi Avcı'yla bağlantısı olduğu öne sürülen Necdet Kılıç da yer aldı.

    Sim kartı emniyet müdürü Hanefi Avcı tarafından kullanıldığı belirtilen Kılıç'a savcılık sorgusunda Avcı'yı tanıyıp tanımadığının sorulduğu, Kılıç'ın da Avcı'yı tanıdığını söylediği öğrenildi.

    Soruşturma savcısı Kadir Altınışık tarafından ifadesi alınan Kılıç'a "Avcı'nın kullandığı sim kartın kendisine ait olup olmadığı, söz konusu sim kartın kendisine ait ise neden Avcı'ya kullanması için verdiği, Hanefi Avcı ile ne zamandan beri tanıştığı ve basında yer alan Avcı ile kendisinin yer aldığı fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiğinin' sorulduğu belirtildi.




    Devrimci Karargah'tan 15 kişi adliyeye sevkedildi Yorumları