Akaydın: Ben memnunum gerisi beni ilgilendirmiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (21:57)   Son Mesaj: 09-24-2010 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    09-24-2010

    Akaydın: Ben memnunum gerisi beni ilgilendirmiyor

    Akaydın: Ben memnunum gerisi beni ilgilendirmiyor


    Bira festivali Türkiye'ye getirdiği için eleştirilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye'ye örnek olmasını istediği festivalle ilgili eleştirilerin kendisini hiç ilgilendirmediğini söyledi.

    CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Bira Festivali (Oktoberfest) başladı. Oktoberfest'i Türkiye'ye getirdiği için eleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye'ye örnek olmasını istediği festivali düzenlediği için çok memnun olduğunu, geri kalanın kendisini hiç ilgilendirmediğini söyledi.
    Geçen yıl ilk kez yapılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen festivalin açılışını Başkan Akaydın, büyük bir ahşap bira fıçısına çeşme çakarak yaptı. Fıçının önündeki çeşmeye tahta balyozla vuran Akaydın, bira festivalinin açılışını gerçekleştirdi.

    Organizasyonun yapıldığı yeri gezen Mustafa Akaydın, alanda dansçı kızlarla kol kola girerek müzik eşliğinde dans etti. Daha sonra bira içmek için oturan Akaydın, büyük bardaklarla birasını yudumladı. Akaydın'ın da bazı kesimlerin kendisini eleştireceğini fakat kendisinin çok mutlu olduğunu sık sık yanındaki oturanlara anlattı.

    Gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP'li Başkan Akaydın, Antalya'da yaşayan yerleşik yabancıların festivale tepki göstermesini anlayamadığını ifade etti.

    Festivali eleştirenler için "Bence bu söylem siyasi bir söylemdir." diyen Akaydın, festivalde biranın sadece bir araç olduğunu Antalya'da birbirini seven iki kültürün buluştuğunu söyledi. Oktoberfest'te eğlenmenin ve dostluğun olduğunu aktaran Akaydın, ". Bunun ötesinde söylenen her şey laf-ü güzaf (boş laf)'tır. Provokasyondur ve kışkırtıcılıktır." dedi.

    Antalya'nın farklı kültürleri temsil eden bir Türkiye festivali olduğunu hatırlatan Akaydın, bira festivalinin Türkiye'ye örnek olmasını dilediğini, kendi yaptığı organizasyondan çok mutlu olduğunu, geri kalan lafların kendisini hiç ilgilendirmediğini dile getirdi.

    Antalya'da yaşayan yerleşik Almanlardan tepki gelmesini ise Akaydın şu şekilde değerlendirdi: "Almanlar gelip bizim kültürümüzü öğreniyor bizim vatandaşlarımız da oraya gidip onların kültürünü öğreniyorlar. Buraya gelip kendilerini Avrupalı olarak hissetmelerinde hiçbir beyis yok. Bizde gidince oraya kendimizi Türk gibi hissetmemizde hiçbir beis yok. Bunların hepsi kışkırtıcı söylemlerdir."

    "BİRA FESTİVALİ ANTALYA İÇİN EKONOMİK DEĞER"

    Bu yıl yapılan Oktoberfest'in geçen yılkine oranla daha renkli olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın çok kültürlü bir şehir olduğunu, bira festivalinin Antalya için çok büyük bir ekonomik değer olduğunu açıkladı. Kendisinin güzel yaşamı seven bir insan olduğunu hatırlatan Akaydın, "Dans etmeyi de insan gibi de içmeyi seven bir insanım."dedi.

    Bu gün başlayan ve 3 gün sürecek olan bira festivalinin konuklarının ise Almanlardan çok üniversite gençlerinden oluşturması ise dikkat çekti.

    Öte yandan festivale Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ve Antalya'daki Alman Konsolos Frank Urbschat'ta katıldı.




    Akaydın: Ben memnunum gerisi beni ilgilendirmiyor Yorumları