Almanya'dan Türkiye'ye vize sözü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (20:21)   Son Mesaj: 09-24-2010 (20:21)    Cevap: 0    Gösterim: 780  

    09-24-2010

    Almanya'dan Türkiye'ye vize sözü

    Almanya'dan Türkiye'ye vize sözü


    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Alman Dışişleri Müsteşarı ile görüşerek, vize konusunda ''Sorunları çözme'' sözü aldı.

    TOBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hisarcıklıoğlu'nun Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Wolf Ruthart Born ile Berlin'deki makamında görüştüğü bildirildi.
    Toplantıda Born'un, Hisarcıklıoğlu'na vize konusunda, iş dünyasına yardımcı olmak istedikleri mesajını ilettiğinin vurgulandığı açıklamada, bir sorun yaşandığında TOBB'un kendisiyle doğrudan temas etmesi halinde bizzat devreye gireceği ve çözülmesi için elinden geleni yapacağını söylediği ifade edildi.

    Görüşmede, Born'un bu konuyla ilgili olarak, ''Vizeyi kaldıramayız ama işlerin kolaylaşması için her şeyi yapmaya hazırız, bu konuda bir sorununuz olursa beni hemen haberdar edin. Çözümlenmesi için elimden geleni yaparım'' dediğinin altı çizildi.

    Hisarcıklıoğlu'nun, Türk-Alman İşbirliği Konseyi'nin de en kısa sürede yapılmasını istediği ifade edilen açıklamada, Müsteşar Born'un toplantının Almanya'da yapılmasının talimatını vereceğini söylediği belirtildi.

    İstanbul'da yerleşik Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Franz Koller, Köln'de yerleşik Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Von Leoprehting, Yönetim Kurulu Üyesi Engin Koyuncu ile birlikte, Born'u ziyarete gittiği kaydedilen açıklamada, Hisarcıklıoğlu'nun görüşme sırasında Türk-Alman ticari ve ekonomik ilişkilerini de değerlendirdiği bildirildi.

    ÜÇÜNCÜ ÜLKELERLE İŞBİRLİĞİ

    Açıklamada Hisarcıklıoğlu'nun, görüşmedeki konuşmasında iki odaya her zaman destek verdiklerini vurguladığı belirtilirken, ''Odalarımızı her iki ülke hükümetinin talebi doğrultusunda, 1994 yılında Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile TOBB arasında imzalanan protokollere istinaden kurduk. Bu odalar, iki ülke ticari ve ekonomik ilişkileri düzenli yürüsün diye kuruldu. Biz de her zaman destek vermeye devam edeceğiz'' dediği kaydedildi.

    Toplantıda Türk ve Alman iş dünyalarının üçüncü ülkelerde de işbirliği yapabileceğine vurgu yaptığı ifade edilen Hisarcıklıoğlu, Türkiye'ye üst düzey ziyaretler kapsamında gelen işadamlarıyla görüşmek istediğini dile getirdiği bildirildi.

    Hisarcıklıoğlu'nun ayrıca, bir yıl Türkiye'de bir yıl Almanya'da olacak şekilde düzenlenen ve 2 yıldır organize edilemeyen Türk-Alman İşbirliği Konseyi (TAİK) mekanizmasının da canlandırılması talebini Müsteşar Born'a ilettiği vurgulanırken, Müsteşar Born'un da, TAİK toplantısının en kısa sürede Almanya'da yapılması yönünde talimat verdiği ifade edildi.




    Almanya'dan Türkiye'ye vize sözü Yorumları