Cem Boyner: Kurla gelen kurla gider   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (19:19)   Son Mesaj: 09-24-2010 (19:19)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    09-24-2010

    Cem Boyner: Kurla gelen kurla gider

    Cem Boyner: Kurla gelen kurla gider


    Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, kurun gerçek anlamda Türkiye'nin ayağına çelme takmadığını düşündüğünü söyledi.

    İhracatın, kurdan bağımsız olarak yıldan yıla büyüdüğünü belirten Boyner, "Kurla gelen kurla ider." dedi.
    Gaziantep Sanko Parkta Beymen Mağazaları'nın 14. Şubesi'nin açılışına katılan Boyner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Boyner Holding'in bu yıl sonunda yüzde 25 büyüyeceğini belirtti. Boyner, "Mutluyuz, gelecek yıllarda çok daha iyiye gideceğiz diye düşünüyoruz." diye konuştu.

    Kur konusunun gündemlerinde olmadığına dikkat çeken Boyner, şunları ifada etti: "Biz gerçekler neyse ayağımızı uydurup işimizi sürdürmek zorundayız. Kur üzerinde etkili olma şansımız yok. Koşullar piyasaya bırakılınca da piyasaya göre ayak uydurup devam etmemiz gerekiyor. Türkiye'de ihracatçı olarak pek çoğumuzun kısa vadede itirazları ile karşılaşılsa bile sürekli büyüyen bir ihracat var. O açıdan kurun da gerçek anlamda Türkiye'nin ayağına çelme takmadığını düşünüyorum."

    Beymen'in de çok başarılı bir yıl geçirdiğini anlatan Boyner, "Bu sene geçen seneye göre, geçen senenin satışlarına göre yüzde 55 daha iyiyiz. 2007'deki o çok parlak yılımıza 2011'in başında gireriz diye tahmin ediyorduk. Aradaki yıllarda kriz nedeniyle kaybedilmiş yıllar oldu. Galiba 2010 bitmeden 1-1 buçuk ay içerisinde Türkiye'de pek çok sektörde altın yıllara dönmüş olacağız."diye konuştu.

    Geçen yılın nisan ayından başlayan istikrarlı bir büyüme gördüklerine dikkat çeken Boyner, şöyle devam etti: "Bu büyüme hiç düşmeden devam ediyor. Türkiye bu yılı, bizim tahminimiz yüzde 7 buçuk 8 civarında büyüyerek bitirir. Biz kendi sektörümüzde Türkiye'nin büyümesinin 4 misli büyümeyi elde edebilirsek kendimizi başarılı sayıyoruz. Eski bütçelerimizi iyiye doğru revize etmekteyiz. Bu yalnız bizim sektöre ait değil. Türkiye'de pek çok sektörde çok ciddi gelişme var. Bunun yavaş yavaş istihdama da yansıdığını görüyoruz. Böyle gidersek yıkılmayacak kadar sağlam noktaya gideriz."




    Cem Boyner: Kurla gelen kurla gider Yorumları