Tecavüzcü Türk vatandaşı Türkiye'ye kaçtı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (19:07)   Son Mesaj: 09-24-2010 (19:07)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    09-24-2010

    Tecavüzcü Türk vatandaşı Türkiye'ye kaçtı

    Tecavüzcü Türk vatandaşı Türkiye'ye kaçtı


    Almanya'nın Bochum kentinde bir kadına tecavüz suçundan yargılanan Halit Y.'nin, mahkeme kararından önce Türkiye'ye kaçtığı bildirildi.

    Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, bir telefon şirketi için çalışan Halit Y'nin evine gittiği kadın ile bir telefon sözleşmesi yaptığı ve daha sonra kadına tecavüz ettiği ifade edildi.
    Halit Y'nin, Bochum Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada suçunu itiraf ettiği belirtilen haberde, söz konusu kişinin karar verileceği günden önce muhtemelen Bingöl'e kaçtığı ve şimdi uluslararası tutuklama emri ile arandığı kaydedildi.

    Mahkeme sözcüsü Thorsten Wienecke, mahkemenin kararı açıklayacağı günden bir gün önce, söz konusu kişinin duruşmaya katılamayacağı yönünde bir doktor raporu aldıklarını, ancak raporda sebeplerin belirtilmediğini, bunun üzerine evine gönderilen polisin Halit Y'i bulamadığını ifade etti.

    Bochum Başsavcısı Christian Kuhnert, Halit Y'nin daha önce sabıkası olmadığı, sürekli kaldığı yerin belli olması ve kaçma tehlikesi olmaması nedeniyle mahkeme sürecinde göz altına alınmadığını, ilk duruşmaya da geldiğini kaydetti.

    Halit Y.'nin, 3 yıl 6 ay hapis cezası alacağı bildirildi.

    AA




    Tecavüzcü Türk vatandaşı Türkiye'ye kaçtı Yorumları