Vinçle getirilen heykeli sırtlayıp götürdüler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (19:07)   Son Mesaj: 09-24-2010 (19:07)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    09-24-2010

    Vinçle getirilen heykeli sırtlayıp götürdüler

    Vinçle getirilen heykeli sırtlayıp götürdüler


    Ankara'da 2 metre 20 santim uzunluğunda 140 kilo ağırlığındaki dev heykel, üç kişi tarafından çalındı. Yerinden heykeli sökerek çalan hırsızlar, güvenlik kamerasına takıldı.

    Heykeli bronz olduğu için çalan hırsızlar, eseri sırtlayıp götürdü. Güvenlik kamerasında galeriye giren hırsızların bir süre heykelin dibinde, eseri yerinden nasıl sökecekleri ve kamyonete nasıl taşıyacaklarına dair konuşmalar yaptığı görülüyor.
    Çankaya Turan Güneş Bulvarı'ndaki Grup Sanat Galerisi bahçesinde sergilenen Hemera heykeli, sabaha karşı çalındı. Sanat galerisine gelen Çiğdem Buçak Telli, Cem Sağbil'in yaptığı Hemera heykelinin yerinde olmadığını gördü. Önce heykelin akıbetini komşularına soran galeri sahibi Telli, güvenlik kamerası kayıtlarını izledikten sonra heykelin çalındığını belirterek polise başvurdu.

    Telli, 140 kilo ağırlığındaki heykelin yerinden sökülerek çalınabileceğinin hiç aklına getirmediğini söyledi. Heykeli yapan Cem Sağbil'e de durum hakkında bilgi veren Telli, Hemera heykeli hakkında şu bilgileri verdi: ''Mermer kaide üzerinde duran 65 bin lira değerinde, 2 metre 20 santim boyunda ve 140 kilo ağırlığında bir heykeldi. Yapıldıktan sonra yerine vinçle oturtuldu. Kamera kayıtlarına göre olay saat 05.08 -; 05.18 sıralarında olmuş. Üç hırsız yerinden söktükleri heykeli sırtlayıp götürmüşler. Çok üzgünüm. Bir an evvel hırsızların yakalanmasını ve sanat eserimizin iadesini istiyoruz.''




    Vinçle getirilen heykeli sırtlayıp götürdüler Yorumları