Arkadaşlarını öldüren 4 zanlıya 25'er yıl hapis   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (18:04)   Son Mesaj: 09-24-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    09-24-2010

    Arkadaşlarını öldüren 4 zanlıya 25'er yıl hapis

    Arkadaşlarını öldüren 4 zanlıya 25'er yıl hapis


    İzmir'in Bayraklı ilçesinde, geçen yılın ekim ayında, kavga ettikleri arkadaşlarını öldüren 4 sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların cezası, duruşmalardaki iyi halleri göz önüne alınarak 25 yıl hapis cezasına çevrildi.

    İzmir'in Bayraklı ilçesinde, geçen yılın ekim ayında, kavga ettikleri arkadaşları Ertuğrul Araç'ı sopayla dövdükleri, bıçakladıkları ve tabancayla yaralayarak ölümüne sebep oldukları iddia edilen 4 sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların cezası, duruşmalardaki iyi halleri göz önüne alınarak 25 yıl hapis cezasına çevrildi.
    İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Erdoğan Karagöz, Azat Alabay, Seyit Sait Oğultaş ve Serkan Kaya ile avukatları katıldı.

    Karar aşamasına gelen dava kapsamında sanıklar ve avukatları son savunmalarını yaptılar.

    Önceki celse savunmasını tamamlayan sanık Azat Alabay'ın avukatı Hasan Eren, iddia makamının, sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde Ertuğrul Araç'ı kasten öldürdükleri yönündeki görüşüne katılmadığını belirterek, müvekkilinin bu suçtan cezalandırılmaması gerektiğini söyledi.

    Ertuğrul Araç ve Azat Alabay arasında olay öncesi meydana gelen kavganın, davaya konu öldürme olayıyla ilgisi olmadığını savunan Eren, müvekkilinin Erdoğan Karagöz ile aralarındaki bir sorunu çözmek için olay yerine geldiğini ve bu olaya tanık olduğunu kaydetti.

    Eren, davaya konu olayda maktul Araç'ın yaralanması üzerine müvekkilinin Erdoğan Karagöz ile beraber Araç'ı hastaneye götürdüğünü ifade ederek, sanık Ertuğrul Karagöz'ün Araç'ı öldürdüğünü kabul ettiğini, müvekkili Alabay'ın olay sırasında Araç'a sopayla vurması kabul edilse bile bu eyleminin ancak yaralama olabileceğini savundu.

    Sanık Seyit Sait Oğultaş da olay yerinde bulunduğunu ancak kavgayı ayırmaya çalıştığını iddia ederek, olayda yaralanan Ertuğrul Araç'ı hastaneye götürdüklerinde bilincinin yerinde olduğunu, kasten öldürme eylemi yapan bir kişinin bu şekilde bir insanlık vazifesi yapamayacağını söyledi. Oğultaş, beraatını ve tahliyesini istedi.

    Sanık Erdoğan Karagöz de daha önceki ifadelerini tekrarlayarak, ''Maktule karşı işlemiş olduğum bu eylemden dolayı pişmanım'' dedi.

    Karagöz'ün avukatı Nermin Aslan ise olayın aniden geliştiğini, sanıklar arasında fikir ve eylem birlikteliği bulunmadığın savunarak, maktuldeki yaraların müstakilen ölümü meydana getirip getirmediği konusunda Adli Tıptan rapor alınmadığını, bu hususun araştırılması gerektiğini dile getirdi.

    Sanık Serkan Kaya da olaya katılmadığını, öldürme olayına iştirak etmek için hiçbir nedeni olmadığını söyledi.

    -KARAR-

    Mahkeme heyeti, sanıklar Erdoğan Karagöz, Seyit Sait Oğultaş, Serkan Kaya ile Azat Alabay'ın fikir ve eylem birliği içinde maktul Ertuğrul Araç'ı kasten öldürdükleri sabit görüldüğünden 4 sanığı da müebbet hapis cezasına çarptırdı.

    Mahkeme, sanık Karagöz'ün suçu itiraf etmesi, diğer sanıkların yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını göz önüne alıp indirim hükümlerini uygulayarak, sanıkların bu cezasını 25'er yıl hapis cezasına çevirdi.

    Karagöz'e, ayrıca, yasak tabanca taşıdığı sabit bulunduğundan, bu suçla ilgili TCK'nın ilgili maddesi uyarınca 10 ay hapis ve bin lira adli para cezası da verildi.




    Arkadaşlarını öldüren 4 zanlıya 25'er yıl hapis Yorumları