Özelleştirmeye çıkan kamuya ait sosyal tesisler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (17:22)   Son Mesaj: 09-24-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    09-24-2010

    Özelleştirmeye çıkan kamuya ait sosyal tesisler

    Özelleştirmeye çıkan kamuya ait sosyal tesisler


    Lojmandan araziye, tatil köyünden fabrikaya 18 kamu taşınmazı OİB tarafından satışa çıkarılıyor. Başvurular 28 ve 30 Eylül’de sona eriyor. Kapalı zarfla teklif ve pazarlık usulüyle yapılacak

    Özlem Doğaner'in haberi
    Lojmandan tatil köyüne özelleştirme sırası gayrimenkullerde

    Kapalı zarfla teklif ve pazarlık usulüyle yapılacak ihalelerde gerekli görülürse açık artırma yöntemi de uygulanabilecek...

    ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB), lojmandan tatil köyüne devlete ait 18 gayrimenkulü özel sektöre devretmek için ihaleye çıkıyor.

    İdare, bu ayın son haftasında Sümer Holding"e ait Balıkesir ve Samsun"daki; Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü"ne ait İzmir"deki; Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü"ne ait Mersin Kemalpaşa, Balıkesir Akçay, Denizli Çömeksaz, İstanbul Başakşehir ve Zonguldak Karaelmas"taki; Maliye Hazinesi"ne ait Muğla Bodrum, İstanbul Maltepe ve Aydın Didim"deki; Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri"ne ait Adana, Aydın, Balıkesir ve Diyarbakır"daki taşınmazları satışa çıkaracak. Bu taşınmazlar arasında lojmandan araziye, tatil köyünden fabrikaya kadar birçok gayrimenkul bulunuyor.

    14 gayrimenkul için son teklif verme süresi 28 Eylül"de sona eriyor. Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri"ne ait 4 taşınmaz içinse 30 Eylül tarihine kadar teklif verilebilecek.

    İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek.

    İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, açık artırmayla tamamlanabilecek. Ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaz için de teklif verilebilecek.

    Ancak bu teklifler birbiriyle ilişkilendirilip herhangi bir şart içeremeyecek.

    İHALELERE GİRME ŞARTLARI

    İhalelere gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için geçici teminat olarak nakit veya banka teminat mektubu alınacak.

    İhaleye katılabilmek için son teklif verme tarihine kadar ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı alınması zorunlu tutuluyor.

    İhale şartnamesi ve tanıtım dokümanları; Halkbank Kamu Kurumsal Şubesi ve Vakıfbank Merkez Şubesi ile TTA"ya ait gayrimenkuller için ek olarak Ziraat Bankası Merkez Şubesi nezdinde bulunan Özelleştirme Gelirleri Türk Lirası hesaplarından birine tutarları yatırıldıktan sonra makbuz karşılığında idareden temin edilebilecek.

    İhalede teklifler peşin veya vadeli olarak verilebilecek. İhale bedelinin vadeli olarak ödenmesi talep edildiği takdirde iki alternatif olacak.

    Birinci alternatife göre asgari yüzde 20"si sözleşme imza tarihinde peşin, kalanı ise azami 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 60 ayda ve eşit taksitlerle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecek.

    Satış bedelinin vadeye bağlanan tutarına, imza tarihinden itibaren yıllık yüzde 7.5 oranında basit faiz uygulanacak.

    İkinci alternatife göre de asgari yüzde 20"si imza tarihinde peşin, kalanı ise azami 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla birinci yıl anapara ödemesiz en çok 60 ayda ve eşit taksitlerle, hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecek.

    Yine satış bedelinin vadeye bağlanan tutarına, imza tarihinden itibaren yıllık yüzde 7.5 oranında basit faiz uygulanacak.

    Teklifler, son teklif verme tarih ve saatine kadar İdare"nin adresine elden teslim edilecek. Gayrimenkullerin yabancı uyruklu gerçek veya tüzel kişilere satışı yürürlükteki doğrudan yabancı yatırımlar mevzuatı ve Tapu Kanunu ile ilgili mevzuat hükümlerine tabi olacak.

    Ancak Zonguldak merkezde bulunan Karaelmas taşınmazlar, Bakanlar Kurulu kararı gereğince kamu yararı ve ülke güvenliği açısından yabancı uyruklu kişilere satılmayacak.

    Satılacak gayrimenkullerle ilgili ayrıntılı bilgiler

    Sümer Holding A.Ş.

    Samsun

    Terme ilçesi, Taşpınar Köyü, Alçak mevkiinde 34 bin metrekare yüzölçümlü fındık bahçesi. Yakın çevresinde benzer vasıfta fındık bahçeleri, boş araziler ile 1-2 katlı köy evleri bulunan taşınmazın üzerinde halihazırda yetişkin fındık ağaçları, kavak ve söğüt ağaçları bulunuyor.

    Balıkesir

    Merkez ilçesi, Ovabayındır Köyü, Dobrabaşı-Çallıca mevkiindeki 8 bin 300 metrekare yüzölçümlü arazi ve üzerinde bulunan yapılar ile 9 bin 400 metrekare yüzölçümlü arazi ve üzerinde bulunan yapılar.

    Simav Çayı"nın batısında bulunan ve Kaletepe Lojmanları olarak bilinen gayrimenkuller üzerinde iki adet lojman binası ile fuel-oil yakıt deposu bulunuyor.

    Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü

    İzmir

    Konak ilçesi, Akdeniz Mahallesi"ndeki 769 metrekare yüzölçümlü arsadaki DMO"ya ait 1720/2400 hisse ve üzerinde bulunan binalar. İzmir Körfezi"ne yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunuyor.

    Konak Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı arasında yer alıyor. Pasaport İskelesi"ne 200, Efes ve Hilton otellerine ise 300 metre uzaklıkta konumlanıyor.

    Şu anda üzerinde Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü"nün İzmir Eski Bölge Müdürlüğü Depo Tesisleri ve bu tesislerin bitişiğinde de kafe-bar olarak işletilen eğlence yerleri bulunuyor.

    Eğlence yerleri 2 katlı, yaklaşık 5-6 m genişliğinde ve parsel boyunca Şehit Fethi Bey Caddesi"nden Cumhuriyet Bulvarına kadar uzanıyor.

    TCDD

    Mersin

    Tarsus ilçesi, Kemalpaşa Mahallesi"ndeki 2 bin 745 metrekare yüzölçümlü taşınmaz. Adana-Aksaray bağlantısına açılan bölümde ağırlıklı olarak briketçiler ve oto yedek parçacılarının bulunduğu Küçük Sanayi Bölgesi içerisinde yer alıyor.

    Ana yola cepheli olan parselin yakın çevresinde tek katlı imalathaneler bulunuyor. Üzerinde herhangi bir yapılaşma mevcut değil.

    Balıkesir

    Edremit ilçesi, Akçay beldesinde toplam 12 bin 341 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerinde bulunan yapılar. Taşınmazlar Akçay merkezinde bulunuyor.

    Taşınmazların yer aldığı bölgede konutlar, moteller, restoranlar ile çeşitli turizm, ticaret ve konut alanları yer alıyor.

    Denizli

    Merkez ilçe, Çömleksaz Köyü"ndeki 5 bin 103 metrekare yüzölçümlü taşınmaz. Denizli-Ankara Yolu"nun yaklaşık 17"nci km"sinde anayoldan yaklaşık 500 metre kadar içeride bulunan arsanın yer aldığı bölgede az katlı konutlar, bazı tarım alanları ve küçük atölyeler bulunuyor. Arsa boş durumda.

    İstanbul

    Başakşehir ilçesi, Hoşdere Köyü"ndeki 7 bin 685 metrekare yüzölçümlü taşınmaz. Arsa etrafında konut amaçlı kullanılan siteler bulunuyor. Taşınmaz şu anda boş durumda.

    Balıkesir

    Edremit ilçesi, Akçay Mahallesi"ndeki 850 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerinde bulunan yapı.

    Zonguldak

    Merkez ilçeye bağlı Karaelmas Mahallesi"ndeki 876 metrekare yüzölçümlü taşınmazdaki TCDD"ye ait 89/219 oranındaki hisse, 3 bin 444 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve 4 bin 366 metrekare yüzölçümlü taşınmazdaki TCDD"ye ait 411/4366 oranındaki hisse ile bu taşınmazlar üzerinde bulunan yapılar.

    Maliye Hazinesi

    Muğla

    Bodrum ilçesi, Konacık Köyü"ndeki toplam 4 bin 224 metrekare yüzölçümlü taşınmaz. Turgutreis"e doğru gidişte, Bitez kavşağından sağa dönülerek girilen Gazderesi Caddesi üzerinde bulunuyor.

    Konacık, ilçe yerleşiminin devamı durumunda ve Bodrum merkeze 5 km uzaklıkta. Bodrum"a yakınlığı ve yarımadadaki diğer yerleşim yerlerine ulaştıran anayolun üzerindeki konumuyla her geçen gün daha fazla tercih edilen, yatırım yapılan bir belde.

    Taşınmaz, Bodrum merkezine 6, Konacık merkezine ise 1 km mesafede. Taşınmazın yer aldığı bölgede Küçük Sanayi Sitesi, ticaret alanları ve depo alanları bulunuyor.

    Muğla

    Bodrum ilçesi, Konacık Köyü"ndeki toplam 2 bin 986 metrekare yüzölçümlü taşınmaz.

    İstanbul

    Maltepe ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi"ndeki 36 bin 149 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar ile bu taşınmazlar üzerinde bulunan yapılar.

    Karayolları Makine İkmal Müdürlüğü ve tesisleri olarak kullanılıyor. Taşınmaz üzerinde idari bina, atölyeler, ambarlar, yıkama yağlama ve benzinlikler, kalorifer-kazan dairesi, misafirhaneler, eski yemekhane, benzin istasyonu, bekçi kulübeleri, eski telsiz binası ve eski hurdalık bulunuyor. Ayrıca çim saha yer alıyor.

    Aydın

    Didim ilçesi, Didim Mahallesi"ndeki 31 bin 921 metrekare yüzölçümlü arsa ve üzerindeki binalar. Tatil köyü olarak kullanılan taşınmazın bir kısmı sahil bandı cephesinde.

    Tesis konumu gereği panoramik Akbük Koyu ve Ege Denizi manzarasına sahip. Çevresinde yazlık siteler, inşaatı halen devam etmekte olan beş yıldızlı otel ve çeşitli kurumlara ait dinlenme tesisleri var.

    Tesis bünyesinde her biri 81 metrekare alanlı 6 adet dubleks ünite, her biri 54 metrekare alanlı 12 adet ünite ve her biri 27 metrekare alanlı 180 adet ünite bulunuyor.

    Tesiste bir adet mutfak ünitesi, iki adet yemek salonu, bir adet çay-oyun salonu, bir adet çamaşırhane, çocuk oyun bahçesi, basketbol ve voleybol sahası, amfi tiyatro, güneş enerjisi tesis merkezi, sera, iki katlı personel yatakhanesi, oto garajları, arıtma tesisi, iki adet iki katlı idare binaları ile bekçi kulübesi var.

    Bunlara ilave olarak tesis bünyesinde çeşitli çardak ve gölgelikler ile iskele bulunuyor. Tesis bünyesinde çok sayıda ve çeşitli yetişmiş ağaçlar ve süs-bahçe bitkileri mevcut.

    Aydın

    Didim ilçesi, Didim Mahallesi"ndeki 17 bin 201 metrekare yüzölçümlü günübirlik tatil tesisi. Akbük Koyu ve Ege Denizi manzarasına sahip. Parselin kuzeydoğusu ve güneydoğusunda sahil bandı ve deniz, güneybatısında otel inşaatı ve kuzeybatısında yazlık siteler bulunuyor.

    Günübirlik turizm tesis alanında, kamping ve konaklama üniteleri içermeyen, duş, gölgelik, soyunma kabini, tuvalet, kafe bar, pastane, lokanta, çayhane, açık spor alanları, spor tesisleri, golf alanları, açık gösteri ve eğlence alanları, lunapark, fuar, su oyunları parkı yapılabilir.

    Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.

    Adana

    Seyhan ilçesi, Döşeme Mahallesi"nde bulunan taşınmaz. Şehir merkezine 300 metre mesafede. Çevresinde orta ölçekte işletmeler yer alıyor.

    Hemen yanında Adana Sanayi Odası merkez binası, karşı sırasında Sedef Oteli, bitişiğinde de özelleştirilen Tekel Sigara Fabrikası bulunuyor.

    Parselin üzerinde güvenlik binaları, ambar, arka cephe yönünde ve bitişik konumda sigara deposu ile eski idari bina, yeni idari bina, misafirhane binası ve kalorifer dairesi binaları mevcut.

    Aydın

    Merkez ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi"nde bulunan taşınmaz. Çevresinde tren istasyonu, Yağcılar İçi, Sevgi Yolu, şehir stadı, devlet hastanesi ve hükümet konağı bulunuyor.

    Tek katlı ve 5 ayrı bölüm olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanmış yığma bina olarak duruyor.

    Balıkesir

    Ayvalık ilçesi, Küçükköy"de bulunan taşınmazlar. Küçükköy beldesine 8 km uzaklıkta Viğla mevkiinde; Ege Denizi kıyısına ve TTA Ayvalık Tuzlası"na yakın konumda, İzmir-Çanakkale Karayolu"nun kuzeyinde yer alıyor.

    Gayrimenkul, TTA Ayvalık Tuzla İşletme Müdürlüğü tarafından "Sosyal Eğitim ve Dinlenme Tesisi" olarak kullanılıyor.

    Diyarbakır

    Silvan ilçesi, Mescit Mahallesi"nde bulunan taşınmazlar. Diyarbakır-Bitlis Karayolu üzeri Silvan Jandarma Komutanlığı karşısında bulunuyor.

    Ana yol üzerinde kendisi gibi genelde resmi kurumlar bulunurken hemen arkasında ikinci parselden başlamak üzere 3 ve 5 katlı konut olarak kullanılan yapılar yer alıyor.




    Özelleştirmeye çıkan kamuya ait sosyal tesisler Yorumları