Erdoğan'ın hayalindeki Taksim Meydanı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (16:36)   Son Mesaj: 09-24-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    09-24-2010

    Erdoğan'ın hayalindeki Taksim Meydanı

    Erdoğan'ın hayalindeki Taksim Meydanı


    Hıncal Uluç'a açıkladığı 'Çılgın Proje' hakkında ser verip sır vermeyen Başbakan Erdoğan hayalindeki Taksim Meydanı projesini ise açıkladı. ''Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılması iddialarını da yalanladı.

    Ankara'da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün bazı gazetelerde İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile ilgili haberler çıktığını belirterek, bu haberlerin bazı kişilerin art niyetli düşüncelerini ortaya koyduğunu söyledi.
    ''Atatürk Kültür Merkezi'ni yıkıp, onun yerine bir alış veriş merkezi kurmak gibi bir derdimizin olduğunu söyleyecek kadar divane tipler var bu ülkede'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''Bunu hep yaptılar yapıyorlar. Bu ülkede, bu insanların, bu zihniyetin bir eseri yok. Bir deprem tehlikesi var. Burada güçlendirmeye 70 trilyon lira harcamayı israf kabul ediyoruz. Kullanılabilirliği de yok ama bunun yanında, arkasında boş alanlar var. Biz, buraları da buna katmak suretiyle gayet büyükçe bir opera sanat merkezini burada kuralım, bir kültür merkezini burada kuralım. Bir de belediye başkanlığımdan buyana düşünce dünyamda olan, Belediye Başkanımla da paylaştığım oradaki trafiği tamamen yerin altına almak suretiyle, istiyoruz ki Taksim bir meydan olsun. Büyükşehirler meydanları ile anılır ama bizim ne yazık ki İstanbul gibi bir yerde meydanımız yok. Taksim'i böyle bir meydanla kavuşturalım istiyoruz, derdimiz bu. Bununla ilgili olarak bir başbakan, bakanları böyle bir sözü verdikten sonra bu sözün arkasına düşebilir mi? Bunu yalanlayabilir mi? Uygulamadan vazgeçebilir mi? Bu olabilir mi? Alış veriş merkezi yapacaklar gibi böyle saçma sapan aklımızın kenarından, ucundan geçmeyecek bir iftirada bulunmak ve bunu da maalesef 'böyle şey olur mu?' demeyerek, kendileri için haber yapıyorlar.''

    Konu ile ilgili olarak tüm yargı çevrelerine seslenen Başbakan Erdoğan, engel olmamalarını istedi.

    Erdoğan, herhangi bir engel, fevkalade bir şey olmadığı sürece buradaki çalışmayı 2 yılda bitirebileceklerini söyledi. 11-12 ay gibi bir sürede Harbiye Kongre Merkezini yaptıklarını anımsatan Erdoğan, ''Yerin dibine 13 kat indik orada. Orada devasa bir kongre merkezine sahibiz. İstiyoruz ki Taksim'de de böyle bir kültür merkezine sahip olalım ama bu zihniyetler yaptırmıyor, engelliyor. Galataport, Haydarpaşaport böyle oldu..."




    Erdoğan'ın hayalindeki Taksim Meydanı Yorumları