MÜSİAD Ankara’da hukuk zirvesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (16:21)   Son Mesaj: 09-24-2010 (16:21)    Cevap: 0    Gösterim: 663  

    09-24-2010

    MÜSİAD Ankara’da hukuk zirvesi

    MÜSİAD Ankara’da hukuk zirvesi


    Avukatlar Birliği Başkanı ve MÜSİAD Ankara Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Ercan Poyraz’ın ev sahipliğinde düzenlenen hukuk zirvesine çok sayıda hukuk derneği başkanı katılım gösterdi.

    Hukuk dernekleri temsilcilerini bir araya getiren Av Ercan Poyraz referandum sonrası süreci ve yeni anayasa yapılması noktasında istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
    MÜSİAD Ankara Şubesinde gerçekleştirilen Hukuk Zirvesinde hukuk derneklerini bir araya getiren Avukatlar Birliği Başkanı ve MÜSİAD Ankara Şubesi Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Ercan Poyraz Referandum süreci ve sonrası yapılması gerekenleri anlattı.

    Poyraz, sivil, demokratik ve özgürlük anlayışını ön planda tutan bir anayasa yapılması gerektiğini belirtti.

    Hukukçulardan Yeni Anayasa Çağrısı

    Hukuk derneklerinin temsilcilerini MÜSİAD"da ağırlayan Poyraz şöyle konuştu: "Referandumda yüzde 58 evet oyu ile halkın onayını alan anayasa değişikliği Türkiye için büyük bir değişimin habercisi olmuştur.

    Bu değişim halkımızın yaşantısında bireysel anlamda birçok olumlu gelişmeleri de beraberinde getirecektir. Her alanda hissedeceğimiz bu değişim yargının bağımsızlığı, güvenirliliği ve çağdaş standartlara uygunluğu ile de kendini gösterecektir.

    Bu manada anayasal değişimin burada kalmamasını halkın desteğini almış bu değişim hareketinin yeni bir anayasayla devam etmesini diliyoruz.

    Bugün MÜSİAD"da çok sayıda hukuk derneği başkanlarıyla süreci tartıştık. Aldığımız karar neticesinde demokratik yeni bir anayasanın kaçınılmaz olduğunu belirtmek istiyoruz."

    Hukuk Dernekleri Bir Arada

    MÜSİAD Ankara Şubesi"nde gerçekleştirilen toplantıya Avukatlar Birliği Başkanı ve MÜSİAD Ankara Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Ercan Poyraz"ın yanı sıra, Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya, Evrensel Hukukçular Platformu Başkanı Av. H. Hüseyin Tanrıverdi, Başkent Hukukçular Derneği Temsilcisi Av. Fahri Solmazgül, Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı Av. Mustafa Karaman, Hukuk ve Demokrasi Kurumu Başkanı Av. Fatih Atalay, Hukuk- Der Başkanı Av. Fikret Karabekmez, Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Av. Erdem Gençay, Adalet Gönüllüleri Derneği Başkan Yrd. Av. Eyüphan Korkmaz, Adalet Grubu Temsilcisi Av. İlhan Mesarifoğlu, Özgün yaklaşım Derneği Başkanı Av. Ahmet Gül, SAV-DER Başkanı Av. Fatih Yıldız, Kamu Hukukçuları Derneği Başkanı Av. H. Mehmet Gani katıldılar.




    MÜSİAD Ankara’da hukuk zirvesi Yorumları