Borsada 7 hissenin sırası geçici olarak kapatıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (15:23)   Son Mesaj: 09-24-2010 (15:23)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    09-24-2010

    Borsada 7 hissenin sırası geçici olarak kapatıldı

    Borsada 7 hissenin sırası geçici olarak kapatıldı


    İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB), sıraları geçici olarak işleme kapatılan 7 hisse senedinin işlem sırasının ikinci seanstan itibaren açılacağı bildirdi.

    İMKB'den, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen yazıda, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Borsa'ya gönderdiği kurul kararına yer verildi.
    Kararda, Menkul Kıymet ve Açığa Satışa Konu Menkul Kıymetler Listesi'nden çıkarılması için bildirimde bulunmuş Tümteks, ÇBS, Okan Tekstil, Frigo Pak, Bisaş Tekstil, Sönmez Pamuklu, Kütahya Porselen, Denizbank ve Beşiktaş Futbol Yatırımları hisse senetlerinin Kredili Menkul Kıymet ve Açığa Satışa Konu Menkul Kıymetler Listesine dahil edileceği belirtildi.

    Açıklamada, ''SPK'nın kararında belirtilen Tümteks Tekstil, ÇBS hisse senetleri mevcut durumda Borsamız Gözaltı Pazarı'nda işlem görmesi nedeniyle Kredili Menkul Kıymet ve Açığa Satışa Konu Menkul Kıymetler Listesi'ne dahil olamayacak ancak pazar değişikliği olması durumunda Kredili Menkul Kıymet ve Açığa Satış işlemlerine konu olabileceklerdir'' denildi.

    Açıklamada, SPK kararının duyurulabilmesi amacıyla adı geçen hisse senetlerinin işlem sıralarının geçici olarak işleme kapatıldığı, ikinci seanstan itibaren yeniden işleme açılacağı duyuruldu.




    Borsada 7 hissenin sırası geçici olarak kapatıldı Yorumları