İrlanda 'çift dipli resesyonu' kabul etmedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (14:57)   Son Mesaj: 09-24-2010 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    09-24-2010

    İrlanda 'çift dipli resesyonu' kabul etmedi

    İrlanda 'çift dipli resesyonu' kabul etmedi


    İrlanda Başbakanı Brian Cowen, ülke ekonomisinin "çift dipli resesyon yolunda olduğuna" yönelik iddiaları kabul etmediklerini söyledi.

    Cowen, İrlanda Merkez İstatistik Ofisi'nın (CSO) ülke ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1,2 oranında daraldığını bildirmesinin ardından açıklamada bulundu.
    "İrlanda ekonomisinin çift dipli resesyon yolunda olduğuna" ilişkin yorumları kabul etmediklerini söyleyen Cowen, CSO'nun açıkladığı rakamların hayal kırıklığına neden olduğunu, ancak sağlıklı bir değerlendirme için yılın tamamına bakılması gerektiğini belirtti.

    Maliye Bakanı Brian Lenihan da, resmi verilere bakıldığında, "ülke ekonomisinin yeteri kadar büyüme kaydedemediğinin görüldüğünü, ancak söz konusu verilerin ekonominin geçen yılki hızlı düşüşten, istikrarlı bir konuma geldiğini de gösterdiğini" bildirdi.

    Lenihan, son ekonomik verilerin gelecek yılın bütçesinde daha sıkı önlemler alınmasına yol açabileceği imasında da bulundu.

    CSO, İrlanda ekonomisinin, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 oranında daraldığını bildirmiş, daha önce yılın ilk çeyreği için yüzde 2,7 artış olarak açıklanan ekonomik büyüme verisi ise yüzde 2,2'lik artış olarak revize edilmişti.

    İrlanda hükümeti, daha önce yapılan açıklamalarda, gelecek yıl kamu harcamalarında en az 3 milyar avro kesintiye gidilebileceğinin sinyalini vermişti.




    İrlanda 'çift dipli resesyonu' kabul etmedi Yorumları