Erdoğan: % 42 Türkiye aşkıyla hayır dedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (13:34)   Son Mesaj: 09-24-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    09-24-2010

    Erdoğan: % 42 Türkiye aşkıyla hayır dedi

    Erdoğan: % 42 Türkiye aşkıyla hayır dedi


    'Evet' ve 'Hayır' diyenleri kucaklayan bir konuşma yapan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına başlama mesajı verdi. Tophane'de yaşananları da değerlendiren Erdoğan, 'Mahalle baskısı yok' dedi, Kürtçe eğitime de değindi.

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkoylamasına ilşikn olarak, ''Aziz milletimiz hiç bir tereddüte ve tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde tercihini ortaya koymuş, iradesini sandığa yansıtmış, kendi geleceği adına kendisi takdir yetkisini kullanmıştır'' dedi.
    Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. En son geçtiğimiz Pazar günü Ankara'da güvenlik zirvesi, İstanbul'da da yeğeninin düğününe katılan Başbakan Erdoğan, ilk resmi programında partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi.

    Halk oylamasındaki çalışmaları nedeniyle, AK Parti yönetimine, milletvekillerine, il, ilçe, belde başkanları ile yönetimlerine, kadın ve gençlik kollarına teşekkür eden Erdoğan, halk oylaması sonuçlarının uzun süre konuşulacağını, sonuçları üzerinde derinlemesine analizler yapılacağını kaydetti.

    ''Aziz milletimiz hiç bir tereddüte ve tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde tercihini ortaya koymuş, iradesini sandığa yansıtmış, kendi geleceği adına kendisi takdir yetkisini kullanmıştır'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

    ''Tercihini ortaya koyan tüm vatandaşlarımızın iradesi saygıdeğer, makbul, kıymetlidir. Halk oylamasında öncelikle demokrasimiz kazandı, güç buldu. Değişim iradesi, demokratik siyaset kazandı. Sonuç, güven ve istikrar ortamına katkıda bulundu, genel bir memnuniyet uyandırdı.

    Yeni bir anayasa, kapsamlı bir anayasa yapılması, 12 Eylül 1980 müdahalesinin ürünü olan bu anayasanın değiştirilmesi konusunda geniş mutabakat vardı. Hazırlıklar yaptık, kapı kapı dolaştık, ancak bu adımlar kimi zaman bizzat siyasetçiler, kimi zamanda vesayetçi zihniyetler tarafından engellenmek istedi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulması konusunda dönemin Meclis Başkan tarafından yapılan çağrı karşılık bulmadı. Siyasi parti gruplarının bu isteksiz ve uzlaşmadan uzak tavrı karşısında biz bir taslak hazırladık. Bunun üzerinden mutabakat arayışına girdik. Bu çabalarımız da sonuçsuz kaldı. Adeta sulandırdılar süreci. Bazıları kapağını açmadan açıklama yaptı, taslağa hiç bakmadan kesin hükümler verildi. Biz yine vazgeçmedik. Anayasa değişikliği yönündeki toplumsal taleplerin daha fazla ertelenemeyeceği gerçeğinden yola çıkarak zor kararı verdik. Siyasi riskini üstlenerek taslağı Genel Kurul'a getirdik. Biz milletin vekilleri olarak üzerimize düşeni yaparız, son sözü, kararı milletimize bırakırız.''

    ''BİZ YA SABIR ÇEKTİK''

    Meclis Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği görüşmelerinde muhalefet partilerinin değişiklik paketi ile alakalı konuşmadıklarını, katkıda bulunmadıklarını, ''garip şeyler konuştuklarını, zaman zaman hakaret ettiklerini, zaman zaman da konuyu farklı yerlere nasıl çekeriz düşüncesiyle harekete ettiklerini'' belirten Erdoğan, ''Onlar, konuyu oralara çekerken, biz de ya sabır çektik. Milletimizin sağduyusuna, basiretine inandık, değişim ve demokrasi noktasındaki desteğine inandık'' diye konuştu.

    Erdoğan, anayasa değişiklik taslağının her türlü engelleme ve Meclis içinden,dışından yapılan her türlü saldırıya rağmen birlik, dayanışma içinde yasalaştığını ifade ederek, muhalefet partilerinin kendi milletvekillerine güvenmeyerek, oy kullanma kabinlerine göndermediğini kaydetti.

    Halk oylamasının boykot edilmesi kararını da eleştiren Erdoğan, ''Bu demokratik parlamenter sistemin asla, alınacak bir siyasi parti kararıyla oluşmasını tasvip etmeyen bir süreçtir. Bireysel olarak vatandaş, boykot edebilir, çekimser kalabilir, icabında gider boş zarf da kullanır, ama kalkıp dayatmayla, tehditle boykota teşvik ederseniz, bunu demokrasi olarak göremeyiz'' diye konuştu.

    ''HER GEÇEN GÜN PAKETİN LEHİNE YAŞANIYOR''

    Halk oylamasının ardından AK Parti teşkilatının özverili, azimli çalışma sergileyerek, paketin içeriğine ilişkin vatandaşları aydınlattığını ve halk oylamasının ardından her geçen günün değişiklikler lehine yaşandığını, paketin içeriğinin anlaşıldığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

    ''7 Mayıs sabahından 12 Eylül akşamına kadar milletin tercihini etkilemek adına her türlü yola başvurulduğunu sizler de izlediniz. Terör olaylarıyla, provokasyonlarla, iftiralarla, karalama kampanyasıyla süreci başka yere çekmeye çalıştılar. Halk oylamasını güven oylaması gibi lanse ettiler, bunu liderler bizzat 'bu bir güven oylamasıdır, AK Parti'nin güven oymamasıdır, AK Parti'yi millet ya reddedecek ya kabul edecek' diye lanse ettiler. Paketin içeriğini hiç konuşmadan, Anayasa'dan, anayasa değişikliğinden, paketin getirdiklerinden hiç söz etmeden kampanya yürüttüler.

    Biz, sahada milletimizin içinde de Meclis'te olduğu gibi sağduyu ile hareket ettik. Biz, anayasayı, değişikliği, değişimi konuştuk. Biz, yarınları konuştuk. Türkiye'nin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini konuştuk. 12 Eylülde kazanan AK Parti olmamıştır. 12 Eylülde kazanan 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. 12 Eylül'e kazanan Türkiye olmuştur, 12 Eylül'de kazanan hukuk olmuştur, demokrasi olmuştur, millet olmuştur. 12 Eylül'de kazanan sadece evet diyenler değil, onlarla birlikte hayır diyenler olmuştur. Ben, sizlere 'evet diyenler gaflet, dalalet, hıyanet içindedir' demiyorum. Bu zihniyeti telin ediyorum, lanetliyorum. Bu zihniyet ayrımcıdır, bu zihniyet bölücüdür, bu zihniyet ülkemizin bu güzel insanlarının gönlüne maalesef şüpheyi koyan zihniyettir. Bunlar rantiye şebekeleri ve sürekli olarak insanına farklı bakan zihniyettir, böyle baktıkça hep kaybedecektir. Benim milletim her geçen gün bunları çok daha iyi tanıyor.''

    Başbakan Erdoğan, AK Parti olarak gündeme getirilen değişikliğin halktan onay alması sebebiyle kendilerini başarılı saydıklarını kaydederek, bunun anayasa değişikliğine verilmiş bir destek olduğunun da farkında olduklarını vurguladı.

    ''Biz milletimizin talebini seslendirdikçe, beklentisini karşıladıkça, doğru adımı attıkça inanıyoruz ki milletimiz de bizi yalnız bırakmayacaktır, destekleyecektir''diyen Erdoğan, halk oylamasının sonuçlarının AK Parti'nin ilgili kurullarınca tüm boyutlarıyla takip edildiğini, il başkanlarının da illeri bazında sonuçları iyi analiz etmelerini istedi.

    ''HALKIN MESAJINI DOĞRU OKUMAYANLAR, YANLIŞ YAPMAYA DEVAM EDERLER''

    Erdoğan, ''Halk oylamasından gereken dersleri çıkarmaya çalışıyoruz. Halkın mesajını doğru okumayanlar, alamayanlar yanlış yapmaya devam ederler'' diye konuştu.

    Halk oylamasının sonuçlarının alındığı 12 Eylül gecesi kendilerine yakıştığı gibi davrandıklarına işaret eden Erdoğan, ''Halk oylaması sonucu karşısında sokaklara dökülmedik, çığırtkanlıklar, çılgınlıklar yapmadık. Gayet olgun, tevazu içerisinde neticeyi karşıladık. Çünkü şımarıklığa gerek yoktu. Bütün mesaj zaten sandıkta verilmişti'' dedi.

    AK Parti olarak herkesi kucaklamaya, millete doğru mesaj vermeye çalıştıklarını, yaşanan tatsızlıklar için özür dilediklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

    ''Tüm siyasi partileri işbirliğine davet ettik. Ancak bazı muhalefet partileri, halk oylaması öncesinde olduğu gibi sonrasında da korkutan, suçlayan, iç karartan söylemelerine devam ettiler. Bazı kesimler 'artık karanlık bir döneme girdik' dediler, 'karanlık bir dönem başlıyor' dediler. Acaba ne karardı, kararan ne var? Her şey ortada. Kendi hesaplaşmalarını yapamadıkları için bu açıklamaları yapıyorlar, milletin iradesine saygı duymayı lafta ifade ediyorlar, öz de değil. Öz, işte o 'karanlık bir gün başladı' ifadesi. Bunları da ben milletimin ferasetine havale ediyorum.

    AK Parti'ye karşı statüko ittifakında yer alarak, kendi düşüncelerine ve ideallerine tamamen ters olan siyasi partilere işbirliği yapmaktan çekinmeyenler, AK Parti'yi kendilerini bitirmek için başka partilerle işbirliği yapmakla itham ettiler. Kimse bizi kendileri gibi zannetmesinler. Biz milletin aleyhine, değerlerimizin, düşüncelerimizin, ilkelerimizin aleyhine bir işin içinde olmayız. Biz, kafasını kuma gömenlerden, gündüz vakti gözünü kapatıp, kendisini gece olduğuna inandırmaya çalışanlardan, aklına ve vicdanına karşı yanlışta ısrar edenlerden olmadık olmayacağız. Türkiye'nin kutuplaştığını, Türkiye'nin kendi deyimleriyle 'bir karpuz gibi bölündüğünü' iddia edenler, her zaman olduğu gibi sandık sonuçlarını okuyamayanlar, milletin verdiği mesajları almamak için ayak direyenlerdir. Biz, Türkiye haritasını beyaz ve kahverengi ya da mavi ve kırmızı olarak boyamanın sandık sonuçlarına bu şekilde bakmanın son derece isabetsiz olduğuna inanıyoruz.''

    Erdoğan, ''Türkiye'de mahalle baskısı yoktur. Türkiye'de halkı kışkırtmayı, tahrik etmeyi adet haline getiren kirli oyunlardan medet uman odaklar vardır'' dedi.

    Erdoğan, her seçim sonrasında olduğu gibi 12 Eylülde yapılan halk oylamasının ardından da bir kez daha ''AK Parti'nin yaşam tarzlarına müdahale edeceği'' korkusunun yayılmak istendiğini söyledi.

    AYNI MANŞETLERİ ATIYORLAR

    Erdoğan, artık bundan bıktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

    ''Bıktık bundan, 1994 İstanbul'da belediye başkan adayı iken o dönemde aynı kampanyalar yapıldı. Bunu her zaman söylüyorum, belediye başkanı oldum, aynı şeyler söylendi. Belediye başkanlığı bitti, aynı şeyler devam ediyor. Başbakan oldum AK Partimizle beraber yola girdik, aynı şeyler söylendi. İşte buyurun 8 yıldır iktidardayız yine aynı şeyler. Girdiğimiz iki genel seçim, iki halk oylaması sanki hiç yaşanmamış, AK Parti sanki 8 yıldır iktidarda değilmiş gibi hep aynı bayat oyun tezgahlanmaya çalışılıyor. İnanın 8 yıl öncesinin gazetelerini çıkarın arşivlerinden çıkarın arşivlerinden hangi başlıklara varsa, bugün de tıpatıp aynı başlıklar var. Daha geriye gidiyorum, merhum Menderes'in 50-60 arası medyayı çıkarın ne yazmışlarsa hangi başlıkları atmışlarsa bugün de aynı başlıkları göreceksiniz. Zihniyet aynı değişen bir şey yok. Çıkarıyorlar arşivlerden gazeteleri yine aynı başlıkları atıyorlar. Şu anda bazı medya grupları zaten bunları yapıyor, bakın diyor filanca sene hangi başlılığı atmış, bugün hangi başlığı atmış aynı inanın değişen bir şey yok aynı başlık aynı kalıp. Tekamül etmiyorlar, patinaj yapıyorlar. Her seçimin ardından aynı ezberi tekrar eden bir anlayışın başarılı olma şansı var mıdır? Milletin sadece korkularını kaşımak içini karartmak bir siyaset tarzı olabilir mi? Bu tür propagandalar milletin aklıyla, basiretiyle, tercihiyle dalga geçmek değil midir?''

    TOPHANEDE YAŞANAN OLAYLAR

    ''Sivil diktatörlük... Allah aşkına böyle bir kavram olur mu ya?'' diye soran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

    ''Diktatörlük, sivilin işi değildir. Sivil ifadesiyle diktatörlük ifadesini yan yana koymak kadar büyük bir cehalet olmaz. Mahalle baskısı, gizli ajanda, gizli liderlik, sivil vesayet... AK Parti ile asla yan yana gelmeyecek kavramlar bugünlerde bir kez daha ısıtılıyor, gündeme sürülüyor. Lokal bazı olaylar gerçekler saptırılarak, gerçek nedenler gizlenerek, bir korku ve baskı aracı olarak kullanılıyor. Halk oylaması sürecinde İnegöl, Dörtyol'da sergilenen kışkırtmalar ki çok daha açık net bilgiler belgeler açıklanacak duyacaksınız. Bunlar şimdi halk oylamasının ardından İstanbul'da Tophane'de sergilenmek isteniyor. Bu lokal olayları bir Türkiye manzarası gibi sunanların bu olaylar üzerinden AK Parti'yi ve AK Parti Hükümetinin politikalarını sorgulayanların son derece bayat bir oyunun içinde olduklarını aziz milletimiz çok açık görüyor. Bakıyorsunuz bir tane kendini bilmez çıkıyor, diyor ki (bu 'evet'in sonucudur bunlar) Bu kadar basit bu kadar basiretsiz. Derdi fatura kesmek, bir defa bu olayları değerlendirirken lütfen saygılı olun, dürüst olun. Bu lokal olayları manşet, sürmanşet atmak suretiyle, televizyonlarda şok, şok, bunları böyle yayınlamak suretiyle, sanki ülkenin her yeri bu hale gelmiş. Bir lokal olayla Türkiye'yi böyleymiş gibi göstermek, bunlar doğru şeyler değil. Bunların yansımaları ne ülke içinde ne ülke dışında Türkiye'ye bir şey kazandırmaz. Bunu yapan kimse ben Türkiye'yi seviyorum diyemez. Dürüstseler, samimiyseler, bunları yazmazlar, bu kadar bunları abartmazlar. Burada emniyet, kim böyle bir şeyin içinde bulunduysa gereğini yapıyor. Hepsi emniyete sevk edilmiştir, konuyla ilgili ifadeler alınmıştır, yargı devreye girmiştir. Bütün bunlar yapılıyor. Dünyanın her yerinde buna benzer olaylar olur. Bunlar, anormal olayalar olarak aşırı bir şekilde bunları abartmanın hiç bir anlamı yok.''

    TÜRKİYE'DE MAHALLE BASKISI YOK

    Tophane'yi sokak sokak bildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

    ''Her ne kadar Kasımpaşa'da doğup büyüdüysem de Tophane'yi de o bölgede siyaset yaptığım için bilirim. Ama işi bu kadar abartmanın, bu kadar farklı yerlere çekmenin anlamı yok. Bazıları yazıyor, 'Başbakan artık konuşmalı'. Neyi konuşacağım? Yani vereceğimiz mesajlarla konuşmanın bir anlamı yok. Konuşulacak şey bu. İşte Bakanım da gitti gerekli açıklamalar yapılmıştır. İş zaten emniyete, yargıya da intikal etmiştir. Bundan sonra yapılacak bir şey yok. Söylenecek her tarafı bu konuda daha mutedil hareket etmeye, dikkatli hareket etmeye davet etmektir. Nedir bu çılgınlık, böyle bu abartılı bir şekilde... Açık açık söylüyorum, 8 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına müdahale etmedik. 8 yıl boyunca olduğu gibi bundan sonra da 73 milyon vatandaşımızın her bir ferdinin yaşam tarzı bizim teminatımız altındadır. Afedersiniz sanat galerisi veyahut da eğlence yerleri sadece Tophane, Boğazkesen'de mi? İstanbul'un değişik yerlerinde bu kadar sanat galerileri var. Hangisinde bugüne kadar böyle bir olay duydunuz mu? Yok öyleyse işi bu kadar abartmanın anlamı yok ama şunu bilmenizi istiyorum, biz hiç bir hukuksuzluğa izin veremeyeceğimiz gibi, hiçbir provokasyona da göz yummayız, eyvallah etmeyiz, Türkiye'de mahalle baskısı yoktur. Türkiye'de halkı kışkırtmayı, tahrik etmeyi adet haline getiren kirli oyunlardan medet uman odaklar vardır.''




    Erdoğan: % 42 Türkiye aşkıyla hayır dedi Yorumları