Yazıcı: BDP ile görüşme faydalı oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (13:34)   Son Mesaj: 09-24-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    09-24-2010

    Yazıcı: BDP ile görüşme faydalı oldu

    Yazıcı: BDP ile görüşme faydalı oldu


    Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Hükümet temsilcileri ile BDP yöneticileri arasında gerçekleştirilen görüşmenin yararlı olduğunu ifade ederek, ''Bu tür görüşmelerin bundan sonra da devam etmesi gerektiğini söyledi.

    Hayati Yazıcı, Beykent Üniversitesinin 2010-2011 akademik yılı açılış töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
    Bir gazetecinin, Hükümet temsilcileri BDP yöneticileri arasındaki görüşmeyi nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Yazıcı, diyaloğun, sorunların çözülmesinde en önemli araç olduğunu ifade ederek, ''İnsanlar, ne kadar farklı düşünürse düşünsün, sorunların çözümü için diyalog kapılarını açık tutulmalı'' dedi.

    Görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi almadığını belirten Hayati Yazıcı, ''Görüşmenin faydalı olduğu kanısındayım. Türkiye'nin sorunları konuşarak çözülür. Konuşmadan, ötekileştirerek, sorunların çözümü bugüne kadar mümkün olmadığı gibi bundan sonra da değildir. Bu tür görüşmeler faydalıdır. Umarım bundan sonra da devam eder'' diye konuştu.

    Devlet Bakanı Yazıcı, bir gazetecinin ''Tophane'deki arbede organize miydi yoksa bireysel miydi?'' sorusu üzerine bu tür konuların iyi irdelenmesi gerektiğini, yeterli bilgi toplanmadan bir şey söylemenin doğru olmadığını kaydetti. Tepkinin yanlış olduğunu belirten Yazıcı, ''Tepki yanlış elbette. İnsanların bazı şeylere tepki verme hakkı var, ama bunu, güçle ve kaba kuvvetle elde etmeye çalışmak kabul edilebilir bir şey değil. Olayı kınıyorum'' dedi.

    Hayati Yazıcı, ''Olay Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un siciline işlendi. Bundan sonra bu tür olayların olmaması için önlem alınacak mı?'' sorusunu, ''O sizin yorumunuz. Olayı küçümsemiyorum, ama birçok kesim görmese de İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı çok önemli işlere imza attı. Tophane'de başka sergi alanları da var'' diye yanıtladı.

    Tophane'yi ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de Yazıcı, ''Bugün dün bir bakan gitti bugün bir bakan gitti havasını vermek istemem'' dedi.




    Yazıcı: BDP ile görüşme faydalı oldu Yorumları