Erdoğan: Resmi dilimiz Türkçe Canlı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (12:37)   Son Mesaj: 09-24-2010 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    09-24-2010

    Erdoğan: Resmi dilimiz Türkçe Canlı

    Erdoğan: Resmi dilimiz Türkçe Canlı


    Erdoğan,Ankara'da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında referandum sonuçlarına değindi. 'Bizden anadilde eğitim istemeyin diyen' Erdoğan 'bizi terör örgütü ile masaya oturtamaz' dedi. Erdoğan'ın sözleri şöyle:



    Başbakan Erdoğan sözlerine, referandumdan alınan başarılı sonuçtan dolayı tüm parti teşkilatlarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, il ilçe ve belde meclis üyelerine ayrıca kadın kolları ile gençlik kolları teşkilatlarına teşekkür ederek başladı...

    Erdoğan'ın sözleri şöyle:

    Halk oylamasından çıkan sonuçlar ülkemizde uzun yıllar konuşulacak. Bizim ebediyete intikal etmemizden sonra da konuşulacak.

    Aziz milletimiz hiç bir tereddüte ve tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde tercihini ortaya koymuş, iradesini sandığa yansıtmış, kendi geleceği adına kendisi takdir yetkisini kullanmıştır

    Halk oylamasında tercihini ortaya koyan tüm vatandaşlarımızın tercihi kıymetlidir.

    Öncelikle demokrasimiz kazanmıştır, güç bulmuştur, demokratik siyaset kazanmıştır.

    Yeni bir Anayasa gerektiği konusunda büyük bir çoğunluık hem fikirdir.

    Anayasa çalışmalarımız bazıları tarafından sulandırıldı. Ama biz milletin vekilleri olarak üzerimize düşeni yaptık ve Anayasa değişiklik paketini Meclis'ten geçirerdik. Milletimizin sağduyusuna güvendik.

    12 Eylülde kazanan AK Parti olmamıştır. 12 Eylülde kazanan 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. 12 Eylülde kazanan Türkiye olmuştur, 12 Eylülde kazanan hukuk olmuştur, demokrasi olmuştur, millet olmuştur. 12 Eylülde kazanan sadece evet diyenler değil, onlarla birlikte hayır diyenler olmuştur

    Bakın bizler 'Hayır diyenler gaflet, delalet ve ihanet içindedir" demiyoruz. Bu zihniyeti de tehvil ediyorum, lanetliyorum. Bu zihniyet ayrımcıdır, Bunlar rantiye şebekeleridir. Sürekli olarak insanına şüpheli olarak bakan zihniyettir. Ama bunlar hep kaybeden olmuştur.

    12 EYlül gecesi biz, bize yakışanı yaptık. Sokaklara dökülmedik. Arabalarla konvoy yapmadık. Çığırtkanlıklar yapmadık. Çünkü gerek yoktu.

    Yaşanan tatsızlıklar için özür diledik. Yeni bir sayfa açalım dedik. Yeni bir anayasa için çalışmalara başlayalım dedik.

    Ama bazı muhalefet liderleri, "Karanlık bir döneme girdik" dedi. Kararan ne vardı. İşte bunlar kendi içinde hesaplaşamayanların tepkisidir...

    Biz ne tabanımızın sesine kulak tıkadık ne de milletimize sırtımızı döndük. Gündüz vakti gözünü kapatanlardan, yanlışlta ısrar edenlerden olmadık.

    Karpuz gibi bölündüğünü iddia edenler milletin mesajını almamak için ayak direyenlerdir. Biz Türkiye haritasını beyaz veya kahverengi ya da maviye boyamanın son derece sağlıksız olduğuna inanıyoruz....

    Hayır ve Evet diyenler bölge ile illeri renk renk ayırmak olsa olsa denokrasi körüdür. Evet diyenler ne kadar demokrasi özlemi içindeyse, ben inanıyorum ki hayır diyenler de o kadar demokrasi özlemi içindedir. Yüzde 58 Türkiye aşkıyla 'evet' derken hiç şüphesiz yüzde 42 de Türkiye aşkıyla, sevdasıyla 'hayır' demiştir.

    Bu Türkiye'nin bölündüğünü değil, ülkenin demokratik olgunluğa ulaşmanın anlamıdır. Ama bunun yanında, yüzde 42'nin neden 'hayır' dediğini anlamak durumundayız.

    Ben belediye başkanıyken hangi başlıklar atılıyorsa şimdi de aynı başlıklar atılıyor.

    TOPHANE'DE YAŞANANLAR

    Halkoylaması sürecinde Dörtyol ve İnegöl'de sergilenen kışkırtmalar ki çok daha açık net belgeler bilgiler açıklanacak, duyacaksınız bunları. Şimdi halkoylamasının ardından Tophane'de sergilenmek isteniyor. Bu lokal olayları bir Türkiye manzarası gibi sunanların, bu olaylar üzerinden AK Partiyi ve AK Parti hükümetinin politikalarını sorgulayanların son derece bayat bir oyunun içinde olduklarını aziz milletimiz çok açık görüyor

    Tophane'de yaşananları bir Türkiye manzarası gibi sunanlar, son derece bayat bir oyun içinde. Dünyanın her yerinde bu tür olaylar olur. Ben oranın çocuğuyum. Sokak sokak bilirim. Bu kadar işi abartmanın anlamı yok. Bazıları yazıyor; Başbakan artık konuşmalı. Neyi konuşacağım. Emniyeti gitti, Bakanım oradaydı.

    8 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına müdahale etmedik, bundan sonra da herkesin yaşam tarzı bizim teminatımız altındadır. Sanat galerisi veya eğlence yerleri sadece Tophane Boğazkesen'de mi var? Nerede bugüne kadar böyle bir olay yaşandı? Var mı böyle bir şey, yok!

    MAHALLE BASKISI YOK

    Türkiye'de mahalle baskısı yoktur. Türkiye'de halkı kışkırtmayı, çıkan olaylardan medet uman kirli oyunlar vardır.

    Herhes herkesi bağrına basmak zorunda değildir. Ama tahammül etmek zorundadır.

    Yüzde 48'in iradesine saygu duymayı beceremeyenlerin yaptığı tahammülsüzlük değil midir? Bu ülkenin Cumhurbaşkanını, Meclis Başkanını, Başbakanını ve Bakanına yuh çekmek tahammülsüzlük değil midir? Millete bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam demek tahammülsüzlük değil midir?
    KÜRTÇE EĞİTİM

    Anadili öğürenmek için kursların açılmasına iktidarımız izin verdi. Ama bizden olayı istismar ederek anadil olarak eğitime sokulmasını bizden istemeyin... Anadilde eğitim isteyenlere sesleniyorum Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir.

    BDP İLE GÖRÜŞME

    BDP ile görüştü dün arkadaşlarımız. Ama biz asla terör örgütü ile masaya oturamayız... Biz görüş alışverişinden yana olacağız. Yalnız sıkılı yumruklarla tokalaşma olmaz. Demokratikleşme süreçlerini sabote etmek isteyenler işbaşında... Bizim terör örgütü ile görüşme gibi bir fantezimiz yok...

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terörü sona erdirmek akan kanı, akan gözyaşını durdurmak, uzlaşı ile mutabakatla yeni bir anayasa yapmak için ülkemizin kangren olmuş sorunlarını çözmek için tüm siyasi partilerle diyaloğa her zaman açık olduk, bundan sonra da kapılarımızı ardına kadar açık tutacağız. Fakat eğer bizden, birileri akıldanelik yapmak suretiyle terör örgütüyle görüşme talebinde bulunurlarsa kusura bakmasınlar, bizim terör örgütü ile görüşme gibi bir fantazimiz yok'' dedi.




    Erdoğan: Resmi dilimiz Türkçe Canlı Yorumları